https://imgix.femina.dk/media/article/1418-mad-mandag.jpg
Mad

Chinabox med tun, rejer og grøntsager

7. februar 2022
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på sunde retter forklædt som fastfood. Her får du opskriften på chinabox med tun, rejer og grøntsager
4 personer

Chinabox

  • 200 g frisk tun
  • 400 g frosne edamamebønner uden bælg
  • 1 agurk
  • 100 g kinaradise
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt koriander
  • 1 ark tørret noritang
  • 200 g rejer
  • saft af 1 limefrugt
  • 2 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. sorte sesamfrø

1. Steg tunen på en meget varm pande i 3 minutter på hver side. Den skal stadig være rå i midten. Hæld kogende vand over de frosne edamame-

bønner i en skål.

2. Halvér agurken, skræl kinaradise og gulerødder, og snit grøntsagerne i lange strimler, gerne på et mandolinjern eller et almindeligt rivejern. Bland grøntsagsstrimlerne, og anret dem i portionsskåle. Drys med hakket koriander. Rul arket med tang sammen, og klip det i smalle strimler med en saks hen over salaten i skålene. Skær den stegte tun i skiver, og læg dem oven på salaten sammen med rejerne. Hæld limesaft og sesamolie over, og drys med sesamfrø.

Læs også