cannelloni
Hovedretter

Cannelloni med spinat og ricotta

Comfortfood, når det er allerbedst - og så passer den sig selv i ovnen. Her får du opskriften på cannelloni med spinat og ricotta

Cannelloni med spinat og ricotta

Tid: 40 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 pakke friske lasagneplader
1-2 kugler mozzarella
frisk basilikum
 
 
TOMATSAUCE
1 løg
2 fed hvidløg
olie til stegning
250 g cherrytomater
1 dåse hakkede tomater
3 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
2 spsk. friskhakkede basilikumblade
 
KØB et abonnement: Få 3 nr. af Psykologi for kun 119 kr. – eller vælg imellem vores håndplukkede velkomstgaver her
 
RICOTTA-SPINAT-FYLD
250 g frisk spinat
2 skalotteløg
250 g ricotta
4 spsk. rasp
saft og skal af 1 usprøjtet citron
35 g friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber
1 knsp. friskrevet muskatnød
 
PRØV OGSÅ: Cannelloni med kylling og svampe

Opskrift - sådan laver du cannelloni med spinat og ricotta

1. TOMATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en lille gryde. Skyl og halvér tomaterne, og lad dem koge med i gryden sammen med hakkede tomater og balsamico. Lad det koge en smule ind, og smag til med salt, peber og basilikum.
 
2. RICOTTA-SPINAT-FYLD: Bring lidt vand i kog i bunden af en stor gryde. Skyl spinaten, og damp den i gryden, til den falder sammen. Tag spinaten op, og pres overskydende væske fra. Hak spinaten fint. Pil og hak skalotteløg, og rør dem sammen med spinat, ricotta, rasp, citronsaft, fintrevet citronskal og parmesan. Smag til med salt, peber og muskatnød.
 
3. Tænd ovnen på 225°. Fordel lidt tomatsauce i bunden af et smurt ovnfast fad. Læg lidt fyld på en lasagneplade, og rul den sammen. Læg den i fadet, og gentag processen, til alt fyldet er brugt. Hæld den sidste tomatsauce over pastarullerne, og top med skiver af mozzarella. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til osten er gylden. Pynt med frisk basilikum, og servér evt. med en grøn salat.
 
PRØV OGSÅ: Pizza med ricotta og parmaskinke