cannelloni
Hovedretter

Cannelloni al forno med ristet squashsalat

Der skal bruges hele tre forskellige oste til denne italienske ret, og hvis du spørger mig, er det en drøm for ethvert madøre! Her får du opskriften på cannelloni al forno med ristet squashsalat

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

200 g frisk spinat
1 spsk. olivenolie til stegning
100 g parmesan
250 g ricotta
1 æg
1 tsk. friskrevet muskatnød
salt og friskkværnet peber
200 g friske lasagneplader
2 kugler frisk mozzarella, i alt ca. 250 g
1 lille håndfuld salvie

RISTET SQUASHSALAT

2 squash
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
50 g rucola

TIL SERVERING

30 g pinjekerner
50 g parmesan

Opskrift - sådan laver du cannelloni al forno med ristet squashsalat 

1. Tænd ovnen på 200° varmluft. Skyl spinaten, og steg den let i olie på en pande, til den falder sammen. Afdryp den i en sigte. Riv parmesan fint. Rør det i ricottaen sammen med æg, muskatnød, salt og peber i en skål. Tilsæt spinat, og rør rundt. Læg spinatfyldet i en stribe på lasagnepladerne, og rul dem sammen til rør. Placér rørene i et ovnfast fad. Riv mozzarellaost over, og drys med salvieblade, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter, til pastaen er mør, og osten er gylden.
 
2. RISTET SQUASHSALAT: Skyl og skær squash i skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt og peber. Bag skiverne i ovnen i ca. 15 minutter sammen med cannellonifadet, til de er gyldne. Anret squashskiverne på et salatfad sammen med skyllet rucola.
 
3. SERVERING: Rist pinjekernerne på en tør pande. Høvl flager af parmesanen. Drys pinjekerner og parmesan over salaten, og servér sammen med cannelloni.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet rødspætte med sød kartoffelmos og hvidvinssauce – Få opskriften her

Tirsdag: Gyros-kyllingewraps – Få opskriften her

Onsdag: Fladbrøds-pizza med asparges og mozzarella – Få opskriften her

Fredag: Bøf med nye kartofler og rabarbersalat – Få opskriften her