Opskrift sådan laver du bygkernesalat med hasselback-butternut og brunet smør
1. Tænd ovnen på 180°. Halvér butternutsquashen på langs, og fjern kernerne. Skær lange snit i hver halvdel med en skarp kniv uden at skære hele vejen igennem græskarskallen. Læg de 2 halve butternutsquash med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Krydr med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 45 minutter, til butternutsquashene er flot gyldne.
2. BYGKERNESALAT: Kog bygkerner efter anvisningen på pakken, og afkøl let. Rist hasselnødder let på en tør pande, og hak dem meget groft. Høvl parmesan i tynde flager.
3. BRUNET SMØRDRESSING: Hak salvie fint. Pil og hak løg. Smelt smør i en dyb pande sammen med løg og salvie. Vend ofte rundt, og lad det stege i ca. 10 minutter, indtil de hakkede løg bliver gyldne, og der samler sig et lag brunet smør i bunden af panden. Hæld pandens indhold over i en skål. Rør eddike og sirup i skålen. Smag til med salt og peber, og rør godt.
4. BYGKERNESALAT, FORTSAT: Skyl salaten, og bland den med de kogte bygkerner på et fad. Drys hasselnødder og parmesanflager over.
5. SERVERING: Anret butternutsquash på fadet, og dryp brunet smørdressing over. Servér med lunet brød.