Bygkernesalat med hasselback-butternut og brunet smør
Hovedretter

Bygkernesalat med hasselback-butternut og brunet smør

Det er ikke kun kartofler, der kan laves efter hasselback-metoden. Prøv sødmefulde butternutsquash, og anret dem over en fyldig kernesalat. Her får du opskriften på bygkernesalat med hasselback-butternut og brunet smør

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 45 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 butternutsquash
1 spsk. olivenolie
salt

BYGKERNESALAT

4 dl bygkerner
25 g hasselnødder
30 g parmesan
1 bakke blandet salat

BRUNET SMØRDRESSING

1 håndfuld salvieblade
1 lille løg
50 g smør
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. ahornsirup
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

groft brød

Opskrift  sådan laver du bygkernesalat med hasselback-butternut og brunet smør 

 

1. Tænd ovnen på 180°. Halvér butternutsquashen på langs, og fjern kernerne. Skær lange snit i hver halvdel med en skarp kniv uden at skære hele vejen igennem græskarskallen. Læg de 2 halve butternutsquash med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Krydr med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 45 minutter, til butternutsquashene er flot gyldne.
 
2. BYGKERNESALAT: Kog bygkerner efter anvisningen på pakken, og afkøl let. Rist hasselnødder let på en tør pande, og hak dem meget groft. Høvl parmesan i tynde flager.
 
3. BRUNET SMØRDRESSING: Hak salvie fint. Pil og hak løg. Smelt smør i en dyb pande sammen med løg og salvie. Vend ofte rundt, og lad det stege i ca. 10 minutter, indtil de hakkede løg bliver gyldne, og der samler sig et lag brunet smør i bunden af panden. Hæld pandens indhold over i en skål. Rør eddike og sirup i skålen. Smag til med salt og peber, og rør godt.
 
4. BYGKERNESALAT, FORTSAT: Skyl salaten, og bland den med de kogte bygkerner på et fad. Drys hasselnødder og parmesanflager over.
 
5. SERVERING: Anret butternutsquash på fadet, og dryp brunet smørdressing over. Servér med lunet brød.