Butterchicken med naanbrød og raita-dip
Hovedretter

Butterchicken med naanbrød og raita-dip

Butterchicken er en indisk nyklassiker, der smager skønt sammen med en frisk yoghurtdip. Lad gerne kyllingekødet marinere natten over. Her får du opskriften på butterchicken med naanbrød og raita-dip

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g kyllingebrystfilet
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. citronsaft
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. stødt koriander
1 spsk. garam masala
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 løg
25 g smør til stegning
1 dåse hakkede tomater
2 dl piskefløde

RAITA-DIP

½ agurk
1 lille håndfuld frisk mynte
1 lille håndfuld frisk koriander
2½ dl yoghurt naturel
salt

TIL SERVERING

naan- eller fladbrød
frisk koriander

Opskrift - sådan laver du butterchicken med naanbrød og raita-dip 

 
1. Skær kyllingebrystfilet i grove tern. Pil og riv hvidløg, og skræl og riv ingefær fint. Rør hvidløg og ingefær sammen med yoghurt, citronsaft, gurkemeje, koriander, garam masala, salt og peber i en skål. Vend kyllingekødet i yoghurtmarinaden, og lad det marinere i mindst 1 time på køl og gerne natten over.
 
2. Pil og hak løget fint. Smelt smørret i en gryde, og steg løget let heri. Fisk kyllingestykkerne op af skålen med en gaffel, og brun dem sammen med løget på panden. Tilsæt den resterende yoghurtmarinade fra skålen sammen med hakkede tomater og fløde. Lad retten simre i 15 minutter.
 
3. RAITA-DIP: Skyl og riv agurken groft, og klem væden fra. Hak mynte og koriander fint, rør det sammen med revet agurk og yoghurt, og smag til med salt.
 
4. SERVERING: Servér butterchicken sammen med lunede naan- eller fladbrød, plukket koriander og raita-dip.
 
 
Læs mere om: