Hovedretter

Butterchicken

Ugens mandagsopskrift er butterchicken. Få opskriften her

Butterchicken til 2 personer (45 min)

Super nem og enkel måde at lave butterchicken på. Den er let krydret, og smagen af smør gør den fin og rund.

INGREDIENSER
100 g græsk yoghurt
1 rød chili med eller uden frø
½ tsk. st. nellike
2 tsk. garam masala
2 fed hvidløg
1 dåse tomater, 400 ml
250 g kyllingekød i terninger
50 g smør
2 spsk. olivenolie
1 løg i tynde både
2 kardemommekapsler, knuste
½ dl piskefløde

TILBEHØR
kogte ris
plukket koriander

Opskrift - sådan laver du butterchicken

1. Blend yoghurt, chili, nellike, garam masala, hvidløg og dåsetomater. Hæld saucen over kyllingen, og lad den trække i 10-15 minutter.

2. Smelt smør og olie i en dyb pande. Sautér løgene, uden at de tager farve. Hæld kylling og sauce på, og kom kardemomme og fløde i.

3. Lad retten simre i 30-40 minutter. Smag til med salt, og servér straks med kogte ris og toppet med koriander.

TIP: Retten må ikke koge for længe, når først yoghurten er kommet i, den kan nemt skille (det er okay, hvis den skiller lidt).

Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

TIRSDAG: Polenta med svampe og parmesan - Få opskriften her

ONSDAG: Ristet hellefisk med blomkålssalat de luxe - Få opskriften her

TORSDAG: Majssuppe med varmrøget laks - Få opskriften her

FREDAG: Kaninragout med butterbeans - Få opskriften her