Hovedretter

Burger med gedeost, ærtepesto og råsyltede agurker

Madplan for uge 23: Ugens onsdagsopskrift er burger med gedeost, ærtepesto og råsyltede agurker. Få opskriften her

Burger med gedeost, ærtepesto og råsyltede agurker til 4 personer

Lav gerne de råsyltede agurker i god tid. De kan holde sig på køl i en lille uge. Ærtepestoen kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. 
 
Tid: 30 minutter. Trækketid: 1 time. 
 
DET SKAL DU BRUGE
400-500 g hakket oksekød
salt og friskkværnet peber
lidt olivenolie til stegning
100 g frisk gedeost i rulle
4 gode burgerboller
8 små daddeltomater
1 romainesalat
 
RÅSYLTET AGURK
1 agurk
4 spsk. sukker
1 dl lys vineddike
½ dl vand
1 spsk. salt
1 tsk. rosenpeber
friskkværnet peber
 
ÆRTEPESTO
200 g friskbælgede ærter
1 bundt dild
50 g mandler
1-1½ dl olivenolie
 

Opskrift - sådan laver du burger med gedeost, ærtepesto og råsyltede agurker

 
1. Råsyltede agurker: Skyl agurken. Skær den i skiver på ½ cm’s tykkelse. Læg agurkeskiverne i en skål, drys med sukker, og hæld eddike og vand over. Krydr med salt, rosenpeber og friskkværnet peber. Lad agurkeskiverne trække på køkkenbordet i 1 time.
 
2. Form kødet til 4 hakkebøffer. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne i lidt olie på en (grill)pande i 3-4 minutter på hver side. Skær gedeost i skiver, og læg en skive på hver bøf. Dæk bøfferne med alufolie.
 
2. Ærtepesto: Blend ærter, dild og mandler med olivenolie til en grov pesto i en minihakker. Tilsæt evt. mere olie, hvis pestoen er for tør.
 
4. Rist burgerbollerne. Skær tomater i skiver, og skyl salaten. Smør alle underbollerne med ærtepesto, og læg salatblade ovenpå. Læg en bøf med gedeost på, og top med råsyltet agurk og tomatskiver. Smør også alle overboller med ærtepesto, og læg burgerbollerne sammen.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Fuldkornspizza med kartofler og parmaskinke - Få opskriften her

TIRSDAG: Krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål - Få opskriften her

TORSDAG: Nudler med svinekød, grøntsager og gomadressing - Få opskriften her

FREDAG: Stegt rødspættefilet med hasselnødderelish og rissalat - Få opskriften her