Hovedretter

Burger med edamame-bøf og chilimayo

Denne grønne burger mætter og smager lige så herligt som den klassiske variant. Her får du opskriften på burger med edamame-bøf og chilimayo

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 55 min
Antal personer: 4

EDAMAME-BØFFER

500 g edamamebønner uden bælg, fra frost
1 løg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk. salt
2 æg
3 spsk. chiafrø

CHILIMAYO

1 fed hvidløg
1 dl god mayonnaise
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. tørrede chiliflager
salt

TIL SERVERING

4 burgerboller
2 modne avocadoer
1 lille rødløg
½ agurk
125 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du burger med edamame-bøf og chilimayo 

 
1. EDAMAME-BØFFER: Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op. Pil løget, og skær det i både. Pil og pres hvidløg. Blend edamamebønner, løg, hvidløg, persille, salt, æg og chiafrø sammen i en foodprocessor til en ensartet dej. Lad dejen stå i 15 minutter. Forvarm imens ovnen til 220°.
 
2. CHILIMAYO: Pil og pres hvidløget, og rør det sammen med mayonnaise, tomatpuré, eddike og chiliflager. Smag til med salt, og sæt mayonnaisen på køl indtil servering.
 
3. EDAMAME-BØFFER, FORTSAT: Form store bøffer af edamame-dejen, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til bøfferne er sprøde og faste.
 
4. SERVERING: Lun burgerbollerne. Halvér avocadoer, og løft kødet ud med en ske. Skær det i skiver. Pil rødløg, og skær i tynde skiver. Skyl agurken, og skær i tynde, skrå skiver. Skyl og tør salaten. Skær burgerbollerne over, smør dem med chilimayonnaise, og fyld dem med edamame-bøffer, grøntsager og salat.
 
TIP: Har du chilimayo til overs fra om mandagen, kan du sagtens bruge det i sushirullerne.