Blomkålstærte med champignon
Hovedretter

Blomkålstærte med champignon

Blomkål og champignon er et skønt match og smager ekstra godt, når det ristes i ovnen. Prøv det i denne sunde vintertærte med sprød fuldkornsbund. Her får du opskriften på blomkålstærte med champignon

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 lille blomkål
250 g brune champignoner
1 løg
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
5 æg
1 dl sødmælk
1 håndfuld frisk timian
25 g parmesan

TÆRTEBUND

250 g havregryn
1 tsk. salt
1 æg
1 æggehvide
½ dl olivenolie
½ dl vand
1 tærteform

Opskrift - sådan laver du blomkålstærte med champignon 

 
1. Tænd ovnen på 220°. Del blomkål i små buketter, og skær dem i skiver. Rens champignoner, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i skiver. Fordel blomkål, champignoner og løg på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i ca. 25 minutter, til grøntsagerne er flot gyldne.
 
2. Tærtebund: Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og kør maskinen igen, til du får en smuldret dej. Tilsæt gradvist vand, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir; flyt den forsigtigt over i den smurte tærteform, og tryk den på plads. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i den 220° varme ovn i 10 minutter.
 
3. Pisk æg sammen med mælk, salt, peber og 1 spsk. finthakket timian. Fordel bagte grøntsager og svampe på tærtebunden, og hæld æggemassen over. Drys med parmesan, og sæt tærten i ovnen igen i ca. 15 minutter, indtil æggemassen er fast. Pynt med lidt timian, og servér.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Dampet torsk med græskar og feta - Få opskriften her

Tirsdag: Fyldte auberginer med quinoa og romesco - Få opskriften her

Onsdag: Massaman chicken curry - Få opskriften her

Fredag: Italiensk suppe med skært oksekød - Få opskriften her