Hovedretter

Blomkålscurry med sprød topping og ris

Der er skruet helt ned for kødet og helt op for grøntsagsindholdet i denne gryderet, der smager og mætter godt. Her får du opskriften på blomkålscurry med sprød topping og ris

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 løg
1 fed hvidløg
2 bagekartofler
½ blomkål
1 spsk. karry
1 tsk. stødt koriander
¼ tsk. stødt chili
2 spsk. olie til stegning
Salt og peber
2½ dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk (ca. 400 g)
250 g ærter (fra frost)
½ tsk. sukker
Saft af ½ citron

SPRØD TOPPING

4 forårsløg
2 æbler
50 g ristede cashewnødder

TILBEHØR

4 dl basmatiris

Opskrift  - sådan laver du blomkålscurry med sprød topping og ris 

 
1. Tilbehør: Kog ris efter pakkens anvisning. 
 
2. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl kartofler, og skær dem i tern. Rens blomkål, og skær dem i små buketter. Steg løg, hvidløg, karry, koriander og chili i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt kartofler, og steg dem i 2-3 minutter. Tilsæt blomkål, og lad den stege med i 1 minut. Krydr retten med salt og peber, hæld bouillon og kokosmælk over, og lad retten småkoge under låg i ca. 10 minutter. Rør jævnligt i den. Tilsæt ærter, og varm retten igennem i ca. 5 minutter. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
 
3. Sprød topping: Rens og snit forårsløg. Hak cashewnødder groft. Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Drys toppingen over retten, og servér med de kogte ris.
 
TIP: Du kan fryse rester af retten ned (uden topping) og varme det i en gryde en anden dag. 
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Fiskepie med torsk, rejer, porrer og broccoli - Få opskriften her

Onsdag: Fyldte squash med oksekød, mozzarella og kartoffelbåde - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med spinat og nudler - Få opskriften her

Fredag: Mac and cheese med blomkål, ærter og spidskålssalat - Få opskriften her