Aubergineruller med bolognese og ricotta
Hovedretter

Aubergineruller med bolognese og ricotta

En god bolognese kan bruges til andet end spaghetti! Her får du opskriften på aubergineruller med bolognese og ricotta

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket oksekød
2 løg
4 fed hvidløg
3 stilke bladselleri
olie til stegning
1 spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater
140 g konc. tomatpuré
1 dl rødvin el. 3 spsk. rødvinseddike

AUBERGINERULLER

3 store auberginer
2 spsk. olivenolie
salt
250 g ricotta
2 spsk. olivenolie
50 g parmesan

TILBEHØR

4 dl fuldkornsbulgur

TIL SERVERING

1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du aubergineruller med bolognese og ricotta 

 
1. Pil og hak løg og hvidløg. Rens og snit bladselleri. Steg løg og selleri let i olie i en stor gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og brun kødet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og rødvin/rødvinseddike. Lad bolognesen simre i mindst 30 minutter.
 
2. AUBERGINERULLER: Skyl og skær auberginer i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, krydr med salt, og bag skiverne i ca. 15 minutter i en 200° varm ovn. Smør et ovnfad med olie. Pisk ricotta sammen med olie og 25 g fintrevet parmesan. Smør ricotta på hver aubergineskive, og læg 2 spsk. bolo-
gnese i den brede ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i fadet. Riv de resterende 25 g parmesan over, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til osten er gylden og sprød.
 
3. TILBEHØR: Kog bulgur efter anvisningen på pakken.
 
4. SERVERING: Skyl og hak persille, drys det over auberginerullerne, og servér med bulgur.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med serrano og waldorfsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Shakshuka-pizza – Få opskriften her

Torsdag: Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing – Få opskriften her

Fredag: Forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille – Få opskriften her

 
Læs mere om: