Hovedretter

Aubergineruller med bolognese og ricotta

En god bolognese kan bruges til andet end spaghetti! Her får du opskriften på aubergineruller med bolognese og ricotta

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g hakket oksekød
2 løg
4 fed hvidløg
3 stilke bladselleri
olie til stegning
1 spsk. tørret oregano
½ spsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
1 dåse hakkede tomater
140 g konc. tomatpuré
1 dl rødvin el. 3 spsk. rødvinseddike

AUBERGINERULLER

3 store auberginer
2 spsk. olivenolie
salt
250 g ricotta
2 spsk. olivenolie
50 g parmesan

TILBEHØR

4 dl fuldkornsbulgur

TIL SERVERING

1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du aubergineruller med bolognese og ricotta 

 
1. Pil og hak løg og hvidløg. Rens og snit bladselleri. Steg løg og selleri let i olie i en stor gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og brun kødet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og rødvin/rødvinseddike. Lad bolognesen simre i mindst 30 minutter.
 
2. AUBERGINERULLER: Skyl og skær auberginer i ½ cm tykke skiver på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, krydr med salt, og bag skiverne i ca. 15 minutter i en 200° varm ovn. Smør et ovnfad med olie. Pisk ricotta sammen med olie og 25 g fintrevet parmesan. Smør ricotta på hver aubergineskive, og læg 2 spsk. bolo-
gnese i den brede ende. Rul skiverne sammen om fyldet, og læg dem i fadet. Riv de resterende 25 g parmesan over, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til osten er gylden og sprød.
 
3. TILBEHØR: Kog bulgur efter anvisningen på pakken.
 
4. SERVERING: Skyl og hak persille, drys det over auberginerullerne, og servér med bulgur.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med serrano og waldorfsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Shakshuka-pizza – Få opskriften her

Torsdag: Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing – Få opskriften her

Fredag: Forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille – Få opskriften her

 
Læs mere om: