Hovedretter

Andelår med vintersalat

Andelår tager nærmest ingen tid at tilberede, så det er perfekt hverdagsforkælelse. Her får du opskriften på andelår med vintersalat.

Tilberedelsestid: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 små andelår
Salt og peber
2 spsk. smør til stegning

Vintersalat:

100 g frisk spinat
1 æble
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Balsamicoeddike
1 tsk. Dijonsennep
1 tsk. Ahornsirup
Salt og peber
50 g valnøddekerner
100 g fast gedeost

Til servering:

Brød

Opskrift – sådan laver du andelår med vintersalat

Tænd ovnen på 200°. Krydr andelårene godt med salt og peber. Steg dem på skindsiden i smør på en pande, til skindet er sprødt og gyldent. Sæt dernæst panden i ovnen i ca. 5 minutter, til andelårene er let rosa indeni. Lad dem hvile i 10 minutter.

Vintersalat:
Skyl og tør spinaten, og anret den på et salatfad. Skyl æblet, og skær det i papirtynde skiver. Rør olivenolie, balsamico, sennep, ahornsirup, salt og peber sammen til en dressing, og vend den i salaten. Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft. Fordel valnødder og gedeost i mindre stykker over salaten, og vend let rundt. Servér med andelår og lunt brød.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paneret rødspætte med grov remoulade

Onsdag: Brændende kærlighed med bacon og grøntsager

Torsdag: Spinat-curry med kylling

Fredag: Tærte med oksegryderet

 

Læs mere om: