Andebryst med sprød salat og stegte kartofler
Hovedretter

Andebryst med sprød salat og stegte kartofler

I denne uge har vi skruet lidt op på madbudgettet og lavet 5 hverdagsretter med fine fornemmelser. Her får du opskriften på andebryst med sprød salat og stegte kartofler

Andebryst med sprød salat og stegte kartofler til 4 personer

Hvis du vælger gode, store andebryster, bør to være rigeligt til fire personer.

DET SKAL DU BRUGE

ANDEBRYST
2 andebryster
frisk koriander
 
STEGTE KARTOFLER
700 g små kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
SPRØD SALAT
3 cm peberrod
3 gulerødder
¼ spidskål
4 forårsløg
1 rødt æble
 
SPICY DRESSING
1 tsk. fennikelfrø
½ dl æbleeddike
½ dl honning
2 tsk. friskrevet ingefær
½ frisk rød chili
 
Prøv også: Andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål
 

Opskrift - sådan laver du andebryst med sprød salat og stegte kartofler

 
Andebryst: Rids fedtet på andebrysterne i tern. Steg andebryst på en varm pande med fedtsiden nedad, til den er sprød og gylden. Vend dem, og steg dem i yderligere 4 minutter på hver side ved svag varme. Tag dem fra varmen, og lad dem hvile i 5 minutter.
 
Stegte kartofler til andebryst: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i halve. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i ovnen i 25 minutter.
 
Sprød salat til andebryst: Skræl og riv peberrod fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Snit spidskål helt fint. Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver på skrå. Skyl æblet, og skær det i helt tynde både. Vend det hele forsigtigt sammen.
 
Spicy dressing til andebryst: Rist fennikelfrø i en lille gryde uden fedtstof. Hæld æbleeddike ved, og kog op. Tilsæt honning og ingefær, og lad det koge i 2 minutter. Tag det fra varmen, og vend dressingen i grøntsagerne. Skær chilien i små tern, og drys dem over salaten.
 
Skær andebrysterne i skiver, og pynt med koriander. Servér andebryst med salat og kartofler.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Okseculotte med fennikel-tomat-salat og peberrodskartofler – Få opskriften her

Lammekoteletter med krydret kikærtemos og tomatsalat – Få opskriften her

Oksefilet i krydret sauce med grønne bønner og salvie – Få opskriften her

Dampede muslinger med rodfrugter – Få opskriften her