Andebryst og linsesalat med den skønneste dressing
Aftensmad

Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat

21. februar 2022Opdateret 3. april
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Med en god dressing får alle lyst til at spise af den lækre linsesalat til de sprøde andebryster. Her får du opskriften på andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE TIL ANDEBRYST

  • 2 andebrystfileter a ca. 180 g
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. sød sojasauce (f.eks. ketjap manis)

GRØN LINSESALAT

  • 2 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet limefrugt
  • 2 dl grønne linser
  • 7 stilke frisk koriander
  • ½ agurk
  • 2 avocadoer

LIMEDRESSING

  • 4 spsk. sesamolie
  • saft af 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat

1. Andebryst: Rids fedtsiden på andebrysterne med en skarp kniv. Steg dem med fedtsiden nedad, til fedtet er gyldent. Vend fileterne, og steg i 3 minutter. Skru ned for varmen, og lad dem stege i yderligere 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Lad andebrysterne hvile i 4 minutter, skær dem i skiver, og hæld sojasauce over.

2. Grøn linsesalat: Pil hvidløgene. Skyl og skær limefrugten i skiver. Skyl linserne, og kog dem i vand i en gryde i 12 minutter sammen med hvidløg, limeskiver og 5 stilke koriander (gem resten af korianderen til pynt). Lad linserne afkøle. Skyl og skræl agurken, skær den over på langs, og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i skiver. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær kødet i små stykker. Bland grønt-sager og linser.

3. Limedressing: Rør olie, limesaft, salt og peber sammen, og vend dressingen i den grønne linsesalat. Drys med frisk koriander, og servér som tilbehør til andebrysterne.

Få flere opskrifter med andebryst her

Læs også