Andebryst og linsesalat med den skønneste dressing
Hovedretter

Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat

Med en god dressing får alle lyst til at spise af den lækre linsesalat til de sprøde andebryster. Her får du opskriften på andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat

Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat til 4 personer

Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL ANDEBRYST
2 andebrystfileter a ca. 180 g
salt og friskkværnet peber
4 spsk. sød sojasauce (f.eks. ketjap manis)
 
GRØN LINSESALAT
2 fed hvidløg
1 usprøjtet limefrugt
2 dl grønne linser
7 stilke frisk koriander
½ agurk
2 avocadoer
 
LIMEDRESSING
4 spsk. sesamolie
saft af 1 limefrugt
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Lynstegt andebryst med rød karry
 

Opskrift - sådan laver du andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat 

 
1. Andebryst: Rids fedtsiden på andebrysterne med en skarp kniv. Steg dem med fedtsiden nedad, til fedtet er gyldent. Vend fileterne, og steg i 3 minutter. Skru ned for varmen, og lad dem stege i yderligere 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Lad andebrysterne hvile i 4 minutter, skær dem i skiver, og hæld sojasauce over.
 
2. Grøn linsesalat: Pil hvidløgene. Skyl og skær limefrugten i skiver. Skyl linserne, og kog dem i vand i en gryde i 12 minutter sammen med hvidløg, limeskiver og 5 stilke koriander (gem resten af korianderen til pynt). Lad linserne afkøle. Skyl og skræl agurken, skær den over på langs, og fjern kernerne med en teske. Skær agurken i skiver. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær kødet i små stykker. Bland grønt-sager og linser.
 
3. Limedressing: Rør olie, limesaft, salt og peber sammen, og vend dressingen i den grønne linsesalat. Drys med frisk koriander, og servér som tilbehør til andebrysterne.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris - Få opskriften her

Onsdag: Chili con carne med edamamebønner - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe - Få opskriften her

Fredag: Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise - Få opskriften her

 
madplan