Hovedretter

Ærtesuppe med ostebrød

Denne uges hverdagsopskrifter er klassisk café-mad du selv kan lave. Her får du opskriften på ærtesuppe med ostebrød

Ærtesuppe med ostebrød  til 4 personer

Ærterne giver suppen en frisk grøn farve.

INGREDIENSER TIL ÆRTESUPPE
4 porrer
1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
1 l god grøntsagsbouillon
500 g frosne ærter
1 bundt frisk mynte
salt og friskkværnet peber
 
OSTEBRØD TIL ÆRTESUPPE
4 skiver hvedebrød
4 spsk. olivenolie
100 g revet ost
 
PYNT TIL ÆRTESUPPE
frisk mynte
evt. frisk rød skovsyre
 

Opskrift - sådan laver du ærtesuppe med ostebrød 

 
1. Rens porrerne, og hak dem fint. Varm smør og olie op i en gryde, og steg porrerne i 2-3 minutter. Hæld bouillon i gryden. Tilsæt ærter, og kog suppen i 6-8 minutter. Tilsæt grofthakket mynte. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.
 
2. Ostebrød: Tænd ovnen på 200°. Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl brødet med olivenolie, og drys osten over. Bag brødet i ovnen i ca. 8 minutter, til osten er smeltet, og brødet er sprødt.
 
3. Anret den varme ærtesuppe i skåle. Pynt med frisk mynte og evt. rød skovsyre, og servér ærtesuppe med ostebrød som tilbehør.
 
TIP: Hvis du ønsker en mere fyldig ærtesuppe, kan du tilsætte et par kartofler i tern sammen med ærterne.
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Cæsarsalat med grønne bønner og rugbrødschips - Få opskriften her

Tomatquiche med gedeost og grøn salat med rugbrødscroutoner - Få opskriften her

Chili con carne med selleri og gulerødder - Få opskriften her

Burger med kalv, avocado og syltede rødløg - Få opskriften her