Mad
10. februar 2022

Chili con carne med selleri og gulerødder

Hverdagsret spækket med smag, nærring og grøntsager. Her får du opskriften på chili con carne med selleri og gulerødder
Af: Marie Melchior
Chili con carne med selleri og gulerødder

Foto: Line Falck

Hverdagsret spækket med smag, nærring og grøntsager. Her får du opskriften på chili con carne med selleri og gulerødder
4 personer

Chili con carne

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 friske røde chilier
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 hel kanelstang
  • 500 g hakket oksekød
  • 300 g knoldselleri
  • 3 gulerødder
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse røde bønner
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ savojkål

Til severing

  • græsk yoghurt
  • bredbladet persille
Annonce

Chili con carne med selleri og gulerødder

  1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilierne, og hak dem fint.
  2. Varm olien op i en tykbundet gryde. Steg løg og hvidløg, til de er klare. Tilsæt chili, spidskommen og kanelstang.
  3. Tilsæt kødet, og brun det godt. Skræl selleri og gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Vend selleri, gulerødder og flåede tomater i gryden.
  4. Fyld en af de tomme tomatdåser med vand, og hæld vandet i gryden
  5. . Læg låg på, og lad retten simre i 40 minutter.
  6. Tilsæt kikærter og bønner, og lad retten simre i yderligere 20 minutter. Smag til med salt og peber.
  7. Skær savojkålen i strimler, og vend dem i chili con carne lige før servering.
  8. Servering: Anret chili con carne i skåle, og top med yoghurt og lidt persille.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Chili sin carne er den vegetariske version af chili con carne, og den smager supergodt! Find opskriften her.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.