Hovedretter

Æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler

Hvis du har kogte kartofler i overskud fra en anden dag, kan du få dem brugt i denne nemme ret. Få opskriften på æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler her

Æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler til 4 personer

Tid: 35 minutter. Ovntid: 25 minutter. 
 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL ÆGGEKAGE
300 g kartofler
6 æg
6 spsk. græsk yoghurt
salt og friskkværnet peber
100 g frosne edamamebønner uden bælg
200 g kogt skinke
25 g smør til stegning
 
GRØN SALAT
1 bakke blandet salat
1 grøn peberfrugt
 
DRESSING
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. sukker
1 spsk. sennep
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
groft rugbrød
½ bakke karse
 

Opskrift - sådan laver du æggekage med edamamebønner, skinke og kartofler 

 
1. Æggekage: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Pisk æg og yoghurt sammen. Krydr med salt og peber. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, og hæld det fra, når de er tøet op. Pil de kogte kartofler, og skær dem i skiver. Skær skinke i tern. Vend edamamebønner, kartofler og skinke i æggemassen. Opvarm en pande (som kan gå i ovnen, dvs. uden plastikhåndtag) med smør; hæld æggemassen på panden, og steg den i ca. 3 minutter, til massen har sat sig. Steg æggekagen færdig i ovnen ved 190° i 25 minutter, til den er gylden.
 
2. Grøn salat: Skyl salaten. Rens peberfrugten, og skær den i ringe.
 
3. Dressing: Rør ingredienserne sammen, og hæld dressingen over salat og peberfrugt i en skål.
 
4. Servering: Servér æggekagen med salat og rugbrød. Pynt med klippet karse.
 

Få indkøbslisten til hele ugens madplan her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tortillapandekager med krydret oksekød og guacamole – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingebryst med peberfrugtsauce og tomatsalat – Få opskriften her

Torsdag: Tunbøf med stegte majskolber og avocadosalat – Få opskriften her

Fredag: Kalvecuvette med ristede bønner, stegte kartofler og basilikumcreme – Få opskriften her

Gør hverdagen lettere med en madplan - køb FEMINAs hæfte med 52 ugers madplan