Mad

Hot grøntsags-karry

af Louisa Lorang 29. november 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er hot grøntsags-karry. Få opskriften her

1 løg, hakket1 gulerod, revet2 fed hvidløg, hakkede10 g ingefær, hakketlidt olie til stegning1-2 spsk. rød karrypasta1 tsk. sukker1 spsk. limesaft2 spsk. fiskesauce1 dåse kokosmælk (400 ml)2-3 majroer i skiver2 gulerødder i skrå skiver200 g babyspinatENDVIDERE:75 g ristede cashewnødder1 lille bundt plukket korianderkogte ris, gerne grovelimebådeSautér løg, gulerod, hvidløg og ingefær i lidt olie i et par minutter eller fire, men uden at det tager farve. Kom karrypastaen på, og lad den lige varme op. Tilsæt sukker, limesaft, fiskesauce og kokosmælk, og lad karryen koge under låg i ca. 10 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Blend karryen med stavblender. Sæt den over blusset igen, og tilsæt majroer og gulerødder. Smag til, og lad retten boble et par minutter. Tag gryden af varmen, vend spinaten i, og servér straks med cashewnødder og koriander på toppen. Giv kogte ris og limebåde til.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER