Mad
17. februar 2022

Indisk kylling med ristet blomkål

Garam masala er en indisk krydderiblanding, der giver en vidunderlig smag. Brug en blanding af paprika, koriander, spidskommen, kardemomme og kanel, hvis du ikke kan finde det i dit lokale supermarked. Her får du opskriften på indisk kylling med ristet blomkål
Af: Emma Martiny
Indisk kylling med ristet blomkål

Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com

Garam masala er en indisk krydderiblanding, der giver en vidunderlig smag. Brug en blanding af paprika, koriander, spidskommen, kardemomme og kanel, hvis du ikke kan finde det i dit lokale supermarked. Her får du opskriften på indisk kylling med ristet blomkål
20 min
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 3 tsk. karry
  • 3 tsk. garam masala
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse kokosmælk (ca. 400 g)
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 140 g koncentreret tomatpuré

TIL SERVERING

  • naanbrød
  • ½ bundt frisk koriander
  • 50 g rucola
Annonce

Opskrift - sådan laver du indisk kylling med ristet blomkål

Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingekødet i tern, og sæt dem til side. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, drys let med salt, og bag blomkålsbuketterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Rist cashewnødderne gyldne i stor gryde, og sæt dem til side. Pil og hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær i smør i gryden, og tilsæt karrypasta, karry, garam masala, salt og peber. Tilsæt kyllingekød, og steg, til det er lysebrunt. Vend kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden. Lad det simre, indtil kødet er mørt, og vend så de bagte blomkålsbuketter i gryden. Smag til med salt og peber, drys med ristede cashewnødder, og servér med lunt naanbrød, frisk koriander og skyllet rucola.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.