
Hjertesalatsuppe med letrimmet torsk

Foto: Anders SchĂžnnemann
Rimmer du din torsk en smule, inden du steger den, fĂ„r du en fast og smagfuld fisk. Fisken falder let i flager, og kĂždet er let klart. Det er SĂ
lĂŠkkert.
Lav hĂžnsebouillonen selv eller kĂžb en god en, og betal hvad det koster. Det er det vĂŠrd.
Ingredienser til torsk med hjertesalat
(6personer)
400-600 g torsk, uden skind og ben
15 g havsalt + 10 g sukker
lidt klaret smĂžr til stegning
HJERTESALATSUPPE
2 bananskalottelĂžg, hakkede
2-3 spsk. klaret smĂžr
1 dl hvidvin
1œ l mild hĂžnsebouillon
2 dl piskeflĂžde
4 hjertesalater
salt
1-2 spsk. citronsaft
ENDVIDERE:
lidt plukket mynte
evt. brĂžd
SÄdan laver du torsk med hjertesalat
SkÊr din torsk i 6 pÊne stykker, og lÊg dem i et fad. Bland salt og sukker sammen. Hvis saltet er meget groft, kan du stÞde det i en morter. Fordel salt- og sukkerblandingen pÄ dine stykker torsk; dÊk med film, og sÊt fisken i kÞleskab natten over (eller i mindst 3 timer).
Sautér skalottelÞgene i det klarede smÞr. TilsÊt hvidvinen, og lad den koge nÊsten vÊk. TilsÊt hÞnsefonden, og lad det koge op. TilsÊt flÞden. Bring det i kog igen, og lad det boble i 5-6 minutter.
Snit salaten (gem 6 blade til servering). Kom salaten i suppen, og lad den simre med i 2-4 minutter. Blend suppen, og smag til med salt og citronsaft. Du kan si den, hvis du vil - jeg kan godt lide den rustikke tekstur, sÄ jeg gÞr det ikke.
Dup imens din torsk tÞr med kÞkkenrulle, og rist den i klaret smÞr pÄ en varm slip let-pande. Anret suppen i dybe, varme tallerkener. LÊg et salatblad i hver suppe med et stykke ristet torsk i. Pynt med mynte, og servér straks, evt. med brÞd til.
Vinforslag: sancerre, duc de tarenta, loire eller tasman bay, sauvignon blanc, south island, new zealand
TIP: Du klarer smÞr ved at smelte smÞrret ved lav varme. Lad det stÄ lidt, og hÊld den gule, klare del i en kop. Kassér den hvide valle. Brug det klarede smÞr til stegning dér, hvor du Þnsker smÞrsmag
FLERE OPSKRIFTER




