https://imgix.femina.dk/media/article/1417-hindbaertaerte.jpg
Mad

Hindbærtærte med chokoladeremonce og mandler

28. april 2014
af Redaktionen
Frisk, sød og syndig tærte. Servér gerne tærten lun med en skefuld kold cremefraiche til

Hindbærtærte med chokoladeremonce og mandler til 8 - 10 personer

Tid: 30 min. Frysetid: 1 time Bagetid: 35 min. INGREDIENSER 250 g friske hindbær 75 g mandler MØRDEJ 100 g blødt smør 60 g flormelis 1 knsp. salt 1 lille æg 25 g mandelmel ca. 175 g hvedemel 1 tærteform på 24 cm i diameter CHOKOLADEREMONCE 175 g marcipan 80 g fint rørsukker 1 æg 150 g mælkechokolade TIL SERVERING 2½ dl cremefraiche 18 %

Opskrift - sådan laver du hindbærtærte med chokoladeremonce og mandler

1. Mørdej: Rør smør, flormelis og salt grundigt sammen. Tilsæt æg, mandelmel og mel, og ælt forsigtigt dejen sammen. Den skal være jævn og sammenhængende, men må endelig ikke æltes for meget. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for klistret. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og beklæd tærteformen med dejen, så den dækker bund og kanter. Stil tærtebunden i fryseren i mindst 1 time. 2. Chokoladeremonce: Riv marcipanen groft, og rør den sammen med sukker og æg. Smelt chokoladen over vandbad, og rør den sammen med marcipanblandingen til en jævn creme. Fordel chokoladeremoncen oven på den kolde tærtebund, og top med hindbær i et jævnt lag. Tryk dem lidt ned i remoncen. 3. Bag tærten i en 190° varm ovn i 20 minutter. Tag den ud, og drys med hakkede mandler. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 15 minutter. PRØV OGSÅ: Hindbær-tiramisu
https://imgix.femina.dk/taerteform_hindbaertaerte.jpg

Læs også