Mad

Grov risotto med blomkål

af Louisa Lorang 20. september 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er grov risotto med blomkål. Få opskriften her

1 lille løg, hakket3 fed hvidløg, hakketlidt olie og smør til stegning2 dl grove risottoris1 dl hvidvin12-13 dl grøntsagsbouillon½ blomkål i mindre buketter1½ dl revet parmesansalt og peber½ bundt bredbladet persille, hakketSautér løg og hvidløg i lidt olie og smør i en stor gryde eller høj pande. Det må ikke tage farve. Kom risene på, og tilsæt hvidvinen. Lad hvidvinen koge næsten væk, og tilsæt derefter bouillonen, lidt ad gangen, til al væden er absorberet, og risene er møre, men har lidt bid. Det tager 45-60 minutter, og du skal evt. bruge lidt mere væde (bouillon eller vand). Tilsæt blomkålen de sidste 5 minutter; kom parmesan og persille i, og smag til med salt og peber. Servér straks, gerne med ekstra parmesan.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER