Grov risotto med blomkål
Aftensmad

Grov risotto med blomkål

20. september 2010Opdateret 9. april
af Louisa Lorang
Ugens torsdagsopskrift er grov risotto med blomkål. Få opskriften her

Det skal du bruge

  • 1 lille løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • lidt olie og smør til stegning
  • 2 dl grove risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 12-13 dl grøntsagsbouillon
  • ½ blomkål i mindre buketter
  • 1½ dl revet parmesan
  • salt og peber
  • ½ bundt bredbladet persille, hakket

Fremgangsmåde

  1. Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør i en stor gryde eller høj pande.
  2. Det må ikke tage farve.
  3. Kom risene på, og tilsæt hvidvinen.
  4. Lad hvidvinen koge næsten væk, og tilsæt derefter bouillonen, lidt ad gangen, til al væden er absorberet, og risene er møre, men har lidt bid. Det tager 45-60 minutter, og du skal evt. bruge lidt mere væde (bouillon eller vand).
  5. Tilsæt blomkålen de sidste 5 minutter; kom parmesan og persille i, og smag til med salt og peber.
  6. Servér straks, gerne med ekstra parmesan.

Se flere opskrifter på risotto her.

Læs også