minestrone
Mad

Grøn minestrone

af Louisa Lorang 19. juli 2012
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal fotografi
Det er kogningen af bønnerne, der tager tid. Har du kogte bønner i fryseren, eller bruger du bønner fra dåse, tager det kun 10 minutter at lave suppen. Ugens tirsdagsopskrift er grøn minestrone. Få opskriften her

Grøn minestrone til 4 personer

1 dl hvide bønner, udblødte1 laurbærbladlidt olie til stegning3 fed hvidløg i tynde skiver8 dl grøntsagsbouillon250 g grønne asparges2 dl bælgede ærter250 g cherrytomater, halveredesalt og peber1 håndfuld basilikumrigeligt revet parmesan

TILBEHØR:groft brød

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne, og skyl dem i nyt vand. Kom bønner og laurbærblad i en stor gryde, og dæk med rigeligt koldt vand. Kog bønnerne møre (men ikke udkogte) under låg i ca. 45 minutter. Dræn vandet fra, og kassér laurbærbladet.Sautér hvidløget i olivenolie i en stor gryde. Kom bouillonen på, og lad den koge op.Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Snit aspargesene i skrå skiver, og kom dem i bouillonen sammen med ærterne. Lad det hele koge op i 1 minut. Tilsæt tomater, og lad dem lige varme med. Servér straks suppen toppet med basilikum og parmesan og med groft brød til.Opskriften er til 2 personer

TIP: Kom flere bønner i, hvis du vil have en mættende suppe, og undgå at spise brød til

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER