svesketærte
Mad

Fransk svesketærte

17. januar 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Svesketærte: Tærtebunden bliver ekstra sprød og lækker, fordi der er meget finthakkede mandler i dejen. Det giver en god kontrast til de bløde svesker

Fransk svesketærte

Den franske svesketærte er en speciel, men super lækker ret.

INGREDIENSER TIL FRANSK SVESKETÆRTE:

MØRDEJ 50 g mandler, smuttede 200 g hvedemel ½ tsk. salt 40 g rørsukker fintrevet skal af ½ usprøjtet citron 180 g koldt smør 1 æg aflang tærtebund med løs bund (10 x 30 cm) eller rund tærteform (Ø 22 cm) SVESKEFYLD 250 g store svesker uden sten 30 g mandler, smuttede 50 g rørsukker korn af ½ stang vanilje 2 æg 2 spsk. orangeblomstervand (kan købes i helsebutikker og hos arabiske købmænd) 30 g smør DRYS flormelis Læs også: Et andet alternativ til den franske svesketærte er denne lækre franske tærte med citroncreme og hindbær. Få opskriften her Opskrift - sådan laver du fransk svesketærte 1. Hak mandlerne til meget fint mandelmel i en minihakker. Bland hvedemel, mandelmel, salt, sukker og citronskal. Skær smørret i terninger, og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med ægget – dejen skal æltes mindst muligt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den koldt i 1 time. 2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form. 3. Sveskefyld: Fordel sveskerne på tærtebunden. Hak mandlerne til meget fint mandelmel i minihakkeren, og rør mandelmel sammen med sukker, vaniljekorn, æg, orangeblomstervand og smeltet smør. Hæld det over sveskerne. 4. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25 minutter. Server den franske sveskertærte lun, gerne med vaniljeis til. TIP: Kan du ikke lige få fat i orangeblomstervand, kan du bruge en anden form for væde, f.eks. appelsinsaft eller bare vand. PRØV OGSÅ: Chokoladetærte med citronskal

Læs også