Forretter

Tomat-chili-ketchup

af Susanne Palmqvist 24. august 2012
Foto: Anders Schønnemann
Der er noget overskuds-agtigt over at lave sin egen ketchup. Og det er faktisk ret nemt. Få opskriften her

Brug godt modne tomater, og krydr den efter din egen smag. Denne har lidt bid, men det synes jeg er dejligt. Så kan den bruges til skønne dressinger, marinader og til at sætte smag på en sauce. Lad den være grov med det hele, så bliver den lidt sødere - eller purér den gennem en sigte.Det skal du bruge:(giver knap 1 liter færdig ketchup)1½ kg modne tomater i grove terninger2 løg i terninger2 røde chili, finthakkede1 fed hvidløg, hakket1 rød peberfrugt i terninger2 laurbærblade1 kvist timian2 spsk. mørkt eller lyst rørsukker2 spsk. vin- eller æbleeddike1 spsk. salt6 hele allehåndekværnet peber eller 10 hele peberkornSådan gør du:Kom alle ingredienserne i en stor gryde, og lad det koge under låg i 45 minutter. Fisk evt. laurbærblade og krydderistilke op, og blend resten med en stavblender direkte i gryden. Kog evt. ketchuppen lidt tyk uden låg.Ketchuppen kan pureres gennem en fin sigte, eller den kan være, som den er.Kan tilsættes konserveringsmiddel (Atamon), hvis du synes (se på emballagen, hvor meget du skal bruge).Hæld den på rene, skoldede flasker, og luk dem straks. Køl ketchuppen af. Opbevar den i køleskab, hvis den er uden konservering, da den har begrænset holdbarhed.Prøv også: 3 x gode saucer til bøffen