Forretter

Tomat-chili-ketchup

Der er noget overskuds-agtigt over at lave sin egen ketchup. Og det er faktisk ret nemt. Få opskriften her




Brug godt modne tomater, og krydr den efter din egen smag. Denne har lidt bid, men det synes jeg er dejligt. Så kan den bruges til skønne dressinger, marinader og til at sætte smag på en sauce. Lad den være grov med det hele, så bliver den lidt sødere - eller purér den gennem en sigte.

Det skal du bruge:
(giver knap 1 liter færdig ketchup)
1½ kg modne tomater i grove terninger
2 løg i terninger
2 røde chili, finthakkede
1 fed hvidløg, hakket
1 rød peberfrugt i terninger
2 laurbærblade
1 kvist timian
2 spsk. mørkt eller lyst rørsukker
2 spsk. vin- eller æbleeddike
1 spsk. salt
6 hele allehånde
kværnet peber eller 10 hele peberkorn

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en stor gryde, og lad det koge under låg i 45 minutter. Fisk evt. laurbærblade og krydderistilke op, og blend resten med en stavblender direkte i gryden. Kog evt. ketchuppen lidt tyk uden låg.

Ketchuppen kan pureres gennem en fin sigte, eller den kan være, som den er.

Kan tilsættes konserveringsmiddel (Atamon), hvis du synes (se på emballagen, hvor meget du skal bruge).

Hæld den på rene, skoldede flasker, og luk dem straks. Køl ketchuppen af. Opbevar den i køleskab, hvis den er uden konservering, da den har begrænset holdbarhed.

Prøv også: 3 x gode saucer til bøffen


Hovedretter - til
hverdag og fest
Dejlige desserter og
skønne kager
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk

Læs mere om: