Mad
22. marts 2023

Lammefrikadeller med tilbehør — stegte kartofler og rødbedetzatziki

Lammefrikadeller er perfekt, hvis du er vild med frikadeller i alle afskygninger! Prøv en skøn omgang lammefrikadeller med stegte kartofler og rødbedetzatziki.
Af: Timm Vladimir
Lammefrikadeller med stegte kartofler og rødbedetzatziki

Foto: Columbus Leth

Lammefrikadeller er perfekt, hvis du er vild med frikadeller i alle afskygninger! Prøv en skøn omgang lammefrikadeller med stegte kartofler og rødbedetzatziki.
30 min4 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g hakket lammekød
  • 2 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 stilke frisk timian
  • 3 spsk. hakket bredbladet persille
  • 2 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 dl sødmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie til stegning

STEGTE KARTOFLER

  • 600 g kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk timian

RØDBEDETZATZIKI

  • 3 mellemstore rødbeder
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. finthakket purløg
Annonce

En skøn græsk middag med lammefrikadeller, kartofler og rødbedetzatziki er både nem at lave og smager fantastisk!

Sådan laver du lammefrikadeller med stegte kartofler og rødbedetzatziki

  1. Pil løg og hvidløg, og riv det på den fine side af et rivejern, eller hak det fint. Skyl timian og persille, og hak det fint.
  2. Rør løg, hvidløg, timian, persille, æg, rasp, mælk, salt og peber sammen med lammekødet, og lad farsen trække i 30 minutter på køl.
  3. Form farsen til frikadeller af passende størrelse, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side
  4. Stegte kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og halvér dem. Læg dem i en bradepande, og vend dem med olie, salt, peber og friskhakket timian.
  5. Steg dem i ovnen i 45 minutter, til de er møre og gyldne.
  6. Rødbedetzatziki: Skræl rødbederne, og riv dem groft på et rivejern, eller skær dem i julienne.
  7. Vend med yoghurt, fintrevet hvidløg, fintrevet citronskal, salt og peber, og top med finthakket purløg.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.