Forretter

Thaidampede muslinger

af Louise Dandanell Ørsted 8. april 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Muslinger med et pift af Asiens smage
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 1,5 kg muslinger
  • 1 kæmpe hvidløg eller 4 alm. fed
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 hel rød chili
  • 1-2 dl urtebouillon
  • 4 limeblade
  • 1 lille bdt. frisk koriander

Fremgangsmåde Rens muslingerne. De, der er åbne, kan du give et lille bank på kanten af køkkenvasken, og lukker de sig, er de levende, mens de er døde og skal kasseres, hvis de forbliver åbne. Pil og skær hvidløg, ingefær og chili i tynde skiver. Varm en rummelig gryde op med bouillonen. Hæld hvidløg, ingefær, chili, limeblade og halvdelen af korianderen i. Hæld muslingerne i gryden. Læg låg på og damp i ca. 8 min. Pynt med resten af den friske koriander og servér straks. LÆS MERE: Du kan finde flere asiatiske opskrifter og inspiration, HER