Forretter

Tærte med 2 slags laks

Lækker sprød bund med blød laksecreme og toppet op med røget laks og krydderurter. Tærten er velegnet til en forret eller frokost med en lille salat eller et par radiser til. Kan forberedes i god tid, men samles så sent som muligt. Skal spises med kniv og gaffel

Tærte med 2 slags laks til 6-8 personer/frokost- eller forret

TÆRTEDEJ:
60 g fuldkornshvedemel
110 g alm. hvedemel
½ tsk. salt
90 g koldt smør
1-2 spsk. koldt vand
ELLER:
1 rulle færdig fuldkorns-tærtedej

FYLD:
2 laksefileter, 250-300 g
2 spsk. græsk yoghurt 10 %
ca. 75 g Kirks Gedefriskost med Hvidløg og Ramsløg 14 %
ca. 1 spsk. olivenolie
½-1 tsk. karry efter smag
fintrevet skal + lidt saft af 1 limefrugt
salt og peber
50-75 g røget laks i tynde skiver
dild og karse

Brug en færdig dej, eller lav den selv: Bland mel og salt, og hak det kolde smør i. Saml dejen med koldt vand. Sæt den koldt i ½ time. Rul ud på et melet bord. Beklæd en lagkageform eller en lav tærteform (gerne med løs bund) med dejen. Prik dejen godt, og læg et stykke bagepapir med ris, linser eller tørrede bønner ned i. Bag den midt i en 190° varm ovn i 20 minutter. Fjern papir og "fyld", og lad dejen bage videre i 10 minutter. Lad bunden køle helt af. Damp den ferske laks i en gryde med lidt vand og salt i ca. 10 minutter under låg. Lad den køle af i gryden. Rør laksekødet med yoghurt, friskost, olie og karry til en fast creme. Smag den til med lime, salt og peber. Fordel den på tærtebunden, pynt med tynde skiver røget laks, og drys med karse og dild.

Prøv også: Tærte med spinat og gedeost >>