Forretter

Stegte sild i lage

Sildene kan laves i god tid i forvejen, da de holder sig fint i 3-4 dage i køleskabet. De smager bedst, når de har stuetemperatur, så tag dem ud af køleskabet ca. ½ time før, de skal serveres

Stegte sild i lage til 6 personer

INGREDIENSER
6 ferske sildefileter
2 spsk. dijonsennep
3 spsk. hakkede krydderurter, f.eks. dild, persille, purløg, timian
salt og friskkværnet peber
1 dl groft rugmel
1 spsk. rapsolie til stegning
 
LAGE
2 rødløg
2 dl lagereddike
1 dl sukker
5 peberkorn
1 laurbærblad
evt. 5 stilke frisk timian
 
TILBEHØR
rugbrød
1 bundt dild
 
PRØV OGSÅ: Lakrids-gravad laks
 

Opskrift - sådan laver du stegt sild i lage

 
1. Lage: Pil rødløg, og skær dem i både. Bring rødløg og de øvrige ingredienser til lagen i kog i en gryde, og lad det koge i 10 minutter. Lad lagen køle af i gryden.
 
2. Stegte sild: Klip finnerne af sildefileterne. Hak krydderurterne groft, og rør dem sammen med sennep. Smør sennepsblandingen på indersiden af sildefileterne, og krydr med salt og peber. Fold sildene sammen på midt-en. Vend sildene i rugmel på en tallerken. Steg sildene på begge sider i olie på en pande ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune. Læg dem i et lille fad, og lad dem køle af.
 
3. Hæld den afkølede lage over sildene i fadet. Lad sildene trække i lagen i mindst 1 time, før du pynter dem med dild og serverer dem med rugbrød.
 
PRØV OGSÅ: Salte æbleskiver med torsk
 
 
Læs mere om: