af Camilla Zarah Lawes og Christine Bille Nielsen
7. februar 2022
Foto: Betina Hastoft og Henrik Freek
Stegte sild i lage kan laves i god tid i forvejen, da de holder sig fint i 3-4 dage i køleskabet. De smager bedst, når de har stuetemperatur, så tag dem ud af køleskabet ca. ½ time før, de skal serveres
Stegte sild
6 ferske sildefileter
2 spsk. dijonsennep
3 spsk. hakkede krydderurter, f.eks. dild, persille, purløg, timian
salt og friskkværnet peber
1 dl groft rugmel
1 spsk. rapsolie til stegning
Lage
2 rødløg
2 dl lagereddike
1 dl sukker
5 peberkorn
1 laurbærblad
evt. 5 stilke frisk timian
Tilbehør
rugbrød
1 bundt dild
Sådan laver du stegt sild i lage
Lage
Pil rødløg, og skær dem i både.
Bring rødløg og de øvrige ingredienser til lagen i kog i en gryde, og lad det koge i 10 minutter.
Lad lagen køle af i gryden.
Stegte sild
Klip finnerne af sildefileterne.
Hak krydderurterne groft, og rør dem sammen med sennep.
Smør sennepsblandingen på indersiden af sildefileterne, og krydr med salt og peber.
Fold sildene sammen på midt-en.
Vend sildene i rugmel på en tallerken.
Steg sildene på begge sider i olie på en pande ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune.
Læg dem i et lille fad, og lad dem køle af.
Hæld den afkølede lage over sildene i fadet.
Lad sildene trække i lagen i mindst 1 time, før du pynter dem med dild og serverer dem med rugbrød.
Stegte sild er bare lækkert pålæg på frokostbordet hele året rundt. Vi anbefaler, at du laver en stor portion, nu hvor du alligevel er i gang. De stegte sild kan nemlig sagtens holde sig i nogle dage i køleskabet.