Sprødstegte rejer med avocadosalsa
Mad

Sprødstegte rejer med avocadosalsa

18. juli 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Sprøde store rejer med salsa af mild avocado og skrap chili og hvidløg.Få opskriften her
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 16 store rejer

SPRØD OLIE

  • ½ dl olivenolie
  • Salt, peber
  • 3 spsk revet brødkrummer
  • ½ hakket chili
  • 1 presset fed hvidløg
  • 1 tsk revet skal af øko lime

AVOCADOSALSA

  • 2 avocadoer
  • 1 lime
  • 1 fed hvidløg
  • ½ grøn chili
  • ½-1 rødløg
  • 2 tomater
  • 2 spsk frisk koriander

Her er en lækker opskrift på en fantastisk forret med sprødstegte rejer med avocadosalsa.

Bor du i nærheden af en fiskerihavn, hvor man sælger friskfangede rejer, eller har du en god fiskehandler, er det oplagt at købe friske, hele rejer, som du piller selv. Jo friskere rejer er, desto lækrere og mere smagfulde er de.

Rejer er altid en lækker spise om sommeren, og disse sprøde rejer kan du da også tilberede på grillen. Du skal bare passe på, at olien fra dine rejer ikke drypper ned på kullene.

Opskrift - sådan laver du sprødstegte rejer med avocadosalsa

1. Tilbered først avocadosalsaen: Halver avocadoerne, fjern stenen og mos kødet i en skål med saften af 1 lime og 1 presset fed hvidløg.

Stærkere? Hvis du vil have dine rejer eller salsa stærkere, kan du evt. tilsætte lidt cayennepeber, Tabasco eller chilisauce. Prøv evt. Lingham's chilisauce, som fås i velassorterede supermarkeder til ca. 20 kr. for flaske med 150 ml

2. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fint.

3. Pil løget og skær det i terninger.

4. Skyl tomaterne, halver dem og skrab kernerne ud med en ske.

5. Skær tomatfileterne i terninger og vend alle ingredienserne i salsaen. Smag til med hakket koriander, salt og peber.

6. Sprødstegte rejer: Rør ingredienserne til den sprøde olie sammen.

7. Pil dine rejer - lad halen sidde - og vend dem i olien.

8. Steg de store rejer på panden i ca. 3-4 min., til de er gennemstegte.

9. Server de sprøde, lune rejer med avocadosalsaen.

Her får du 4 lækre fiskeretter med tuntartar, laks, kammuslinger og Victoria Bars- velbekomme!

Cremet tuntatar

Kammuslinger med hindbær

Lakseroser med røgcreme

Victoria Bars med fennikelsalat

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også