Forretter

Kammuslinger med hindbær

af Julie Hey 18. juli 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
En anderledes og frisk forret med lækre kammuslinger vendt i sesamfrø og serveret med friske hindbær.

En anderledes og frisk forret med lækre kammuslinger vendt i sesamfrø og serveret med friske hindbær.Kammuslinger med hindbærTid: 15 min.

Ingredienser

Hindbærdressing 8 store kammuslinger,evt. fra frost2 spsk sesamolie ½ dl sesamfrøSalt, peber200 g blandet salat1 pæreSmør 1 skalotteløg1½ spsk limesaft2 spsk flydende honning1 spsk hindbær-/æbleeddike3 spsk rapsolie200 g hindbær

Fremgangsmåde

Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle. Pensl dem med sesamolie og vend dem i sesamfrø, salt og peber.Steg kammuslingerne på panden i ca. 2 minutter på hver side ved middelvarme, til de er gennemstegte.Skyl salaten og lad den dryppe af. Pil skalotteløget og hak det fint.Pres limesaften i en skål og tilsæt honning og hindbær/æbleeddike.Dryp rapsolien i lidt ad gangen og rør dressingen sammen. Tilsæt 10 hindbær og rør dem ud i dressingen.Skyl pæren, fjern kernehuset og skær pærerne i tynde skiver, der steges i lidt smør på panden i et par min. på hver side.Bland salaten med dressing og server til de lune kammuslinger med skiver af grillet pære og resten af de friske hindbær.Her får du 5 lækre fiskeretter med tuntartar, laks, kammuslinger, Victoria Bars og sprødstegte rejer - velbekomme!

Cremet tuntatar Kammuslingermed hindbær Lakserosermed røgcreme Victoria Barsmed fennikelsalat Sprødstegte rejermed avocadosalsa

Dæk op til et hyggeligt og sødt bord med disse produkter fra hollandske PIP i SØNDAGs webshop:

Beige skål m. fugl- PIP collectionDKK 149,00 Lyseblåt krus med fugle- PIP collectionDKK 69,00 Pink låg til tekop- PIP collectionDKK 39,00