Forretter

Sprød julesalat med bladselleri og granatæble

af Mai Knauer 15. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Julesalat har en let bitter smag, derfor er det godt at kombinere med en syrlig dressing.
4 personer

Julesalat

  • 4 små julesalater
  • 8 stilke bladselleri
  • 1 granatæble
  • 50 g blød gedeost
  • ½ bundt bredbladet persille

CITRONDRESSING

  • 2 spsk. citronsaft
  • 5 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • evt. godt brød

1. Skyl julesalater, og fordel bladene på et fad. Rens bladsellerien, og snit den fint. Fordel bladselleri på julesalaten. Skær granatæblet over, og bank kernerne ud i en skål ved at slå på skallen med en træske. Fordel granatæblekerner, gedeost og skyllet, plukket persille over salaten.

 

2. Citrondressing: Rør citronsaft, olie, salt og peber sammen, og dryp dressingen over salaten lige inden servering. Servér evt. med godt brød.

 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af sprød julesalat, stegt oksecarpaccio pg chokolademousse. Få opskrifterne på hovedret og dessert her

Stegt oksecarpaccio med radiser, bønnespirer og sojadressing – Få opskriften her

Chokoladekage med nødder og mandler – Få opskriften her