1. Skyl risene i en si, til vandet ser klart ud. Kom koldt vand over dem, og lad dem stå i 20 minutter. Kog dem i en lille gryde med 2 dl nyt vand i 10 minutter. Lad dem køle af, og rør eddike og lidt wasabi (rørt ud i lidt vand) i. Skær avocadoen ud i små terninger, og dryp med citron. Hak dilden. Vend begge dele i risen. Pak bambusmåtten ind i madfilm (letter rengøringen).
2. Lav 2 ruller: Bred halvdelen af lakseskiverne ud, så de lapper lidt over hinanden. Kom ca. halvdelen af risen på i en stribe (prøv dig frem), og tryk det lidt i facon. Brug måtten, og rul laksen omkring, så du hele tiden presser risene godt sammen. Det er ret nemt. Løft rullen over på et bræt, og lav den næste. Dyp en skarp kniv i varmt vand, og skær rullen i skiver. Opbevares koldt.
3. Rør lidt majo med wasabi, og pynt rullerne så sent som muligt. Kom lidt på toppen sammen med forårsløg og rogn, og servér dem med pinde og en lille skål med dyp.
PRØV OGSÅ: 5 lækre opskrifter på hjemmelavet sushi