Forretter

Røgede lakseruller med avocado

Er du til sushi, kan du også lide de små ruller med røget laks og fyld af ”grønne” ris med mild wasabismag. De er rigtig flotte til en forret eller appetizer. Sæt små tallerkener og små skåle med soja og pinde frem til hver, så I kan sidde og dyppe

DET SKAL DU BRUGE

1½ dl sushiris
vand
2 tsk. ris-vineddike eller lys vineddike
ca. 2 cm wasabi (japansk peberrod)
1 moden avocado i små terninger
1 lille bdt. hakket dild
150-200 g røget laks i regelmæssige, tykke skiver

PYNT

1 stor spsk. mayonnaise
wasabi efter smag
fine strimler forårsløg eller purløg
1 lille glas lakserogn

DIP

teriyaki-, soja- eller østerssauce

ENDVIDERE

1 bambusmåtte
husholdningsfilm

Opskrift- sådan laver du røgede lakseruller med avocado (ca. 20 stk.)

 

1. Skyl risene i en si, til vandet ser klart ud. Kom koldt vand over dem, og lad dem stå i 20 minutter. Kog dem i en lille gryde med 2 dl nyt vand i 10 minutter. Lad dem køle af, og rør eddike og lidt wasabi (rørt ud i lidt vand) i. Skær avocadoen ud i små terninger, og dryp med citron. Hak dilden. Vend begge dele i risen. Pak bambusmåtten ind i madfilm (letter rengøringen).

2. Lav 2 ruller: Bred halvdelen af lakseskiverne ud, så de lapper lidt over hinanden. Kom ca. halvdelen af risen på i en stribe (prøv dig frem), og tryk det lidt i facon. Brug måtten, og rul laksen omkring, så du hele tiden presser risene godt sammen. Det er ret nemt. Løft rullen over på et bræt, og lav den næste. Dyp en skarp kniv i varmt vand, og skær rullen i skiver. Opbevares koldt.

3. Rør lidt majo med wasabi, og pynt rullerne så sent som muligt. Kom lidt på toppen sammen med forårsløg og rogn, og servér dem med pinde og en lille skål med dyp.

 

PRØV OGSÅ: 5 lækre opskrifter på hjemmelavet sushi

Læs mere om: