Rødkålssalat med figner, bær og balsamico
Forretter

Rødkålssalat med figner, bær og balsamico

af Susanne Palmqvist 5. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Den kære rødkålssalat må ikke mangle til jul. Brug den friske version af en rå salat både til den varme mad og på frokostbordet. Husk, at den skal snittes så fint som muligt og (helst) uden for meget af den grove hvide stok

 

Rødkålssalat til 4 personer:

¼ rødkål2 faste æbler eller pærer1½ spsk. balsamico eller solbæreddike1 tsk. lyst rørsukker eller muscovadosukkerevt. ¼ tsk. tørrede chiliflager1 spsk. raps- eller olivenoliesalt og kværnet pebercitronsaft1 dl soltørrede solbær eller blåbær4 tørrede eller friske figner

Prøv også: Rødkålssalat med kærlighed og knas

 

Sådan gør du:

Pil de yderste blade af rødkålen, og snit resten meget fint. Skræl pærer eller æbler, og riv dem groft (dryp evt. med lidt citron- eller appelsinsaft, så de ikke bliver for mørke). Pisk balsamico, sukker, evt. chili og olie sammen, og smag dressingen til med salt, peber og citronsaft. Vend kål, frugt og tørrede bær i. Skær fignerne i tynde både eller små stykker, og kom dem oven på eller ned i rødkålssalaten (så sent som muligt, hvis det er friske figner).Du kan evt. også tilsætte en god håndfuld grofthakkede valnødder i din rødkålssalat.