Forretter

Risotto med skaldyr

af Susanne Palmqvist 28. september 2012
Foto: Anders Schønnemann
Skøn og raffineret risotto med kraftig skaldyrssmag, som er velegnet til forret. Kan du få en bouillon hos din fiskehandler, er det rigtig godt, ellers må du bruge en hummer- eller fiskefond på flaske eller ”terning”.

Risotto til 4 personer

15 g smør1 spsk. olie4 forårsløg. fintsnittet1 fed hvidløg, finthakket1 lille fennikel (eller ½ stor) i tynde skiver1 tsk. fennikelfrø8 friske, rå kinarejer med skal2 dl risottoris1 nip chiliflager1½-2 dl tør hvidvin eller tør, lys roséca. 6 dl varm hummer- eller fiskebouillon1 dl friskrevet parmesan

Tilbehør:

8 jomfruhummere40 blødt smør1 fed hvidløg, pressetkværnet peber og lidtchiliflagerELLER små stykker stegt rødfisk

Pynt:

bronzefennikel, dild eller fennikeltop

Sådan gør du:

Gør alt til din risottoen klar. Flæk jomfruhummerne, og fjern den sorte tarmstreng. Læg dem i en bradepande med alu-folie med skallerne nedad. Rør smørret med hvidløg, og fordel det ovenpå. Drys med lidt salt, peber og chiliflager. Grill dem i ovnen 5-7 minutter lige inden risottoen er færdig.Varm olie og smør op i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og fennikel i et par minutter. Kom de rå rejer i, og steg, til de akkurat skifter farve. Kom ris i, og svits i 1-2 minutter. Hæld vinen over, og kog den næsten væk ved stærk varme. Spæd med bouillon lidt ad gangen, og lad det opsuges, før du tilsætter mere.Rør hele tiden, til den er tilpas mør og cremet. Fisk rejerne op efter 10 minutter. Pil dem, og skær dem i 2 cm store stykker. Vend dem i risottoen sammen med parmesan til sidst, og smag til med salt og peber. Anret på varme tallerkener (evt. i en top) sammen med hummerne. Pynt med grønt drys.