Nye kartofler med røget makrel
Forretter

Nye kartofler med røget makrel

af Timm Vladimir 11. juni 2019
Foto: Columbus Leth
Måske verdens nemmeste forret - og det er altså en forret, for portionerne er dejligt delikate. Her får du opskriften på nye kartofler med røget makrel
4 personer
Tid i alt 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g nye kartofler
  • 1 røget makrel
  • 4 radiser
  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. finthakket purløg
  • karse

Opskrift - sådan laver du nye kartofler med røget makrel

 

Skyl kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter, og pil dem. Skær dem i mindre stykker, og anret dem på tallerkener. Pil kødet af den røgede makrel, og fordel det over kartoflerne. Rens radiserne, skær dem i helt tynde skiver (gerne på et mandolinjern), og læg skiverne i isvand, så de bliver sprøde. Sæt toppe af mayonnaise på tallerkenerne, riv citronskal over, og pynt med radiseskiver, purløg og karse.   TIP: Du kan sagtens bruge røget sild eller røget laks - eller rygeost! - hvis du er mere til det.   PRØV OGSÅ: Frisk forret med torske-sashimi