Forretter

Nye kartofler med røget makrel

Måske verdens nemmeste forret - og det er altså en forret, for portionerne er dejligt delikate. Her får du opskriften på nye kartofler med røget makrel

Tid i alt: 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

300 g nye kartofler
1 røget makrel
4 radiser
2 spsk. god mayonnaise
1 usprøjtet citron
2 spsk. finthakket purløg
karse

Opskrift - sådan laver du nye kartofler med røget makrel

 

Skyl kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand i 12-15 minutter, og pil dem. Skær dem i mindre stykker, og anret dem på tallerkener. Pil kødet af den røgede makrel, og fordel det over kartoflerne. Rens radiserne, skær dem i helt tynde skiver (gerne på et mandolinjern),
og læg skiverne i isvand, så de bliver sprøde. Sæt toppe af mayonnaise på tallerkenerne, riv citronskal over, og pynt med radiseskiver, purløg og karse.
 
TIP: Du kan sagtens bruge røget sild eller røget laks - eller rygeost! - hvis du er mere til det.