Muffinsandwich med æg og bacon
Forretter

Muffinsandwich med æg og bacon

Saml æg og bacon med en luftig muffinbolle, der altså både skal steges, bages og ristes, men er det hele værd. Her får du opskriften på muffinsandwich med æg og bacon

MUFFINS

20 g gær
3 dl mælk
1 spsk. honning
1 æg
1 tsk. salt
50 g smør
600 g hvedemel
75 g durummel

TIL SERVERING

12 æg
12 skiver bacon
12 skiver cheddar
12 spsk. tomatketchup

Opskrift - sådan laver du muffinsandwich med æg og bacon

 

Tid: 30 minutter
Hævetid: I alt 1 time og 50 minutter
Bagetid: 10 minutter
Antal: 12 stk.
 
1. Muffins: Rør gæren ud i mælken. Tilsæt honning, æg, salt og smør. Hæld melet i, og ælt dejen sammen i 5-7 minutter på en røremaskine eller i hånden. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1½ time. Del dejen i 12 stykker, og tril dem til runde boller. Rul bollerne i durummel, og lad dem efterhæve i 20 minutter.
 
2. Tænd ovnen på 180°. Steg bollerne på begge sider på en tør pande, til de har taget en smule farve. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10 minutter. Lad dem køle af.
 
3. Servering: Flæk bollerne, og rist dem på en brødrister eller i ovnen. Steg bacon sprødt, og spejl æggene på panden. Læg en skive cheddar på de 12 halve boller, og lad den smelte let. Smør ketchup på de andre 12 halve boller. Saml sandwicherne med æg og bacon, og servér med det samme.