Morgenmadspizza med æg og bacon
Forretter

Morgenmadspizza med æg og bacon

Pizza til morgenmad? Kan man det? Ja, da! Servér pizzaen som en del af et brunchbord, eller lad den udgøre søndagsmorgenmaden. Her får du opskriften på morgenmadspizza med æg og bacon

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 2

DET SKAL DU BRUGE

10 g gær
1½ tsk. salt
2 spsk. olivenolie
3 dl koldt vand
ca. 400 g hvedemel

TOMATSAUCE

1½ dl tomatpassata
5 timiankviste
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
1 spsk. balsamicoeddike

FYLD

100 g revet cheddar
10 skiver bacon
2 æg
1 dåse baked beans
1 spsk. finthakket purløg

Opskrift - sådan laver du morgenmadspizza med æg og bacon

 
Hævetid: Mindst 8 timer, gerne natten over
 
 
1. Rør gær, salt, olivenolie og vand sammen i en skål. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt dejen i 6-7 minutter, gerne på en røremaskine. Læg husholdningsfilm over skålen, og sæt den på køl natten over.
 
2. Tænd ovnen på 275°-300°, når pizzaerne skal bages. Varm gerne en bagesten eller bageplade op inde i ovnen. Del dejen i 2, og rul hver halvdel ud med kagerulle til en tynd pizzabund på et meldrysset bord.
 
3. TOMATSAUCE: Blend tomatpassata sammen med timianblade, pillet hvidløg, salt, peber og lidt balsamico i en blender eller minihakker. Fordel tomatsaucen oven på de 2 pizzabunde.
 
4. FYLD: Fordel cheddar og bacon på pizzaerne, og slå 1 æg ud på hver. Bag pizzaerne i ovnen, 1 ad gangen, i ca. 10 minutter på en bagesten eller bageplade. Tag dem ud, og top dem med baked beans og purløg på toppen.
 
 
Læs mere om: