Lakseruller
Forretter

Lakseruller

af Susanne Palmqvist 1. december 2021
Foto: Anders Schønnemann
Lakseruller med røget laks og fyld af "grønne" ris med wasabismag smager forrygende. Hvis du er til suhsi, så vil du også kunne lide disse lakseruller. De er rigtig flotte til en forret eller appetizer. Sæt små tallerkener og små skåle med soja og pinde frem til hver, så I kan sidde og dyppe
20 stk

Lakseruller

  • 1½ dl sushiris
  • vand
  • 2 tsk. ris-vineddike eller lys vineddike
  • ca. 2 cm wasabi (japansk peberrod)
  • 1 moden avocado i små terninger
  • 1 lille bdt. hakket dild
  • 150-200 g røget laks i regelmæssige, tykke skiver

Pynt

  • 1 stor spsk. mayonnaise
  • wasabi efter smag
  • fine strimler forårsløg eller purløg
  • 1 lille glas lakserogn

Dip

  • teriyaki-, soja- eller østerssauce

Sådan laver du lakseruller

  1. Skyl risene i en si, til vandet ser klart ud.
  2. Kom koldt vand over dem, og lad dem stå i 20 minutter.
  3. Kog dem i en lille gryde med 2 dl nyt vand i 10 minutter.
  4. Lad dem køle af, og rør eddike og lidt wasabi (rørt ud i lidt vand) i.
  5. Skær avocadoen ud i små terninger, og dryp med citron.
  6. Hak dilden.
  7. Vend begge dele i risen.
  8. Pak bambusmåtten ind i madfilm (letter rengøringen).

 

Lav 2 ruller

  1. Bred halvdelen af lakseskiverne ud, så de lapper lidt over hinanden.
  2. Kom ca. halvdelen af risen på i en stribe (prøv dig frem), og tryk det lidt i facon.
  3. Brug måtten, og rul laksen omkring, så du hele tiden presser risene godt sammen.
  4. Løft rullen over på et bræt, og lav den næste.
  5. Dyp en skarp kniv i varmt vand, og skær rullen i skiver.
  6. Opbevares koldt.

 

Pynt

  1. Rør lidt majo med wasabi, og pynt rullerne så sent som muligt.
  2. Kom lidt på toppen sammen med forårsløg og rogn.
  3. Servér dem med pinde og en lille skål med dyp.