æbleflæsk
Forretter

Klassisk æbleflæsk — nem opskrift

af Camilla Zarah Lawes 23. november 2015
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske kombination af stegt flæsk og friske æbler er en klar favorit på julefrokostbordet. Få opskriften på æbleflæsk med løg og timian her.
6 personer
Tid i alt 20 min

INGREDIENSER

  • 600 g flæsk i skiver

ÆBLEKOMPOTTEN

  • 3 skalotteløg
  • 2 æbler
  • 1 spsk. sukker
  • 2 stilke frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

SERVERING

  • Frisk timian
  • Rugbrød

Opskrift: Sådan laver du klassisk æbleflæsk

  1. Steg flæsk på en pande. Det skal være gyldent og sprødt på begge sider.
  2. Hæld fedtet fra panden over i en lille gryde.
  3. ÆBLEKOMPOT: Pil løgene, og skær dem i tynde både.
  4. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i både.
  5. Varm fedtet fra flæsket op i den lille gryde, og steg løgene, til de er klare. Drys med sukker. 
  6. Tilsæt æblerne, og lad dem stege, til de er møre og let bløde.
  7. Tag gryden fra varmen, og vend plukket timian i. Krydr med salt og peber.
  8. SERVERING: Anret med æblekompotten, pynt med lidt timian, og spis evt. rugbrød til.

 

 

Æbleflæsk er en gammel dansk ret, som for mange, er en fast del af julen på lige fod med juletræ, and, og flæskesteg. 

Det siges at æbleflæsk stammer fra Fyn, men spises alligevel alle steder i Danmark.  I 2014 var æbleflæsk en af kandidaterne til at blive kåret som Danmarks Nationalret. 

 

Er du på udkig efter mere inspiration til julebordet? Så finder du det herunder: 

Andre lækre opskrifter