Annonce
Mad
30. juni 2021

Hjemmelavet sild til julen

Sild hører julen til - og helst hjemmelavet sild!
Af: Camilla Zarah Lawes og Louisa Lorang
hjemmelavet sild

Foto: Columbus Leth

Sild hører julen til - og helst hjemmelavet sild!
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 500 g hele sild, rensede
  • 1½ dl rugmel
  • 1 tsk. st. koriander
  • 1 tsk. st. allehånde
  • 1 tsk. st. ingefær
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • 3 spsk. rapsolie

Rødløgsmarmelade

  • 2 rødløg i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 rød chili uden kerner, fintskåret
  • 1½ dl sherryvineddike
  • 3-4 spsk. rørsukker
  • havsalt og friskkværnet peber
  • rapsolie
Annonce

Opskrift - sådan laver du stegte hjemmelavet sild med rødløgsmarmelade

  1. Bland rugmelet med krydderierne, og vend sildefileterne i blandingen.
  2. Steg dem lysebrune i smørret og olien på en stegepande.
  3. Varm olien op i en lille sauterepande; tilsæt chili, hvidløg og rødløg, og lad det svitse i 5 minutter, mens du rører.
  4. Hæld eddiken på, og lad syren koge væk.
  5. Smag til med sukker og salt og peber.
  6. Servér de stegte sild med den let søde rødløgsmarmelade.

Prøv også: Stegte sild i lage

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.