
Rul dejen lidt ud, og beklæd formen med den. Lad papiret sidde på, og klip det (og dejen) til i kanten. Prik dejen.
Forbag butterdejen i 10 minutter ved 200° med bagepapir og tørrede ærter over
Skrub kartoflerne godt, og skær dem i meget tynde skiver (kassér enderne). Læg dem taglagt i formen.
Pisk æg, rygeost, fløde, muskat og purløg sammen. Krydr let med salt og peber. Hæld det over kartoflerne, og løft med en gaffel, så æggemassen fordeles.
Bag tærten på næstnederste rille i en 185° varm ovn i 45 minutter. Lad tærten køle lidt af. Løft den forsigtigt ud af formen (brug papiret), og lad den køle helt af på en rist.
Skær tærtem i små stykker, og servér med radiser, purløg og tynde strimler laks.
TIP: Bag kartoffeltærtem i en lav form, så kartoflerne ligger i et tyndt lag og bliver bagt nok. Alternativt kad du koge kartoflerne i 3 minutter i letsaltet vand, inden de lægges på tærtebunden.
Kartoffeltærte er en god, nem hverdagsret, der kan serveres året rundt. Kartofler er en af de grøntsager, der er i sæson året rundt, og tærten her smager skønt med både vinterens store bagekartofler og sommernes små, nye kartofler.
Har du andre grøntsager, der snart kal bruges, kan du sagtens tilføje dem i denne opskrift på kartoffeltærte. Giv f.eks. kartoflerne selskab af løg, svampe, asparges, tomater eller lignende. I opskriften her serveres kartoffeltærten med røget laks ved siden af. Du kan også blande laksen i tærtefyldet og lave en kartoffeltærte med bagt laks eller helt udelade fisk, hvis den skal stå på vegetarisk i aften.
TIP: Rygeosten kan skiftes ud med hytteost for en lidt mildere smag eller helt udelades og erstattes af ekstra fløde.