Forretter

Kartoffeltærte med rygeost

af Susanne Palmqvist 20. juni 2012
Foto: Anders Schønnemann
Super god tærte med let røgsmag. Tærten skal bages i en lav form, så kartoflerne ligger i et tyndt lag og bliver bagt nok. Alternativt kan de koges i 3 minutter i letsaltet vand og duppes tørre i et viskestykke

Kartoffeltærte med rygeost(mindst 12 små stykker)

1 rund eller 1 firkantet metalform med løs bund1 rulle færdig butter- eller fuldkornsmørdej (f.eks. Wewalka)350 g nye kartofler3 æg (M/L)100 g rygeost2 dl fløde 9 %1 nip revet muskatnød½ bdt. fint klippet purløgsalt og kværnet peber

TILBEHØR:1 bdt. små radiserpurløgtynde strimler god røget laks (ca. 150 g)

Rul dejen lidt ud, og beklæd formen med den. Lad papiret sidde på, og klip det (og dejen) til i kanten. Prik dejen. (Butterdej skal forbages i 10 minutter ved 200° med bagepapir og tørrede ærter over, mens mørdej kan bruges direkte). Skrub kartoflerne godt, og skær dem i meget tynde skiver (kassér enderne). Læg dem taglagt i formen. Pisk æg, rygeost, fløde, muskat og purløg sammen. Krydr let med salt og peber. Hæld det over kartoflerne, og løft med en gaffel, så æggemassen fordeles. Bag tærten på næstnederste rille i en 185° varm ovn i 45 minutter.Lad tærten køle lidt af. Løft den forsigtigt ud af formen (brug papiret), og lad den køle helt af på en rist. Skær den i små stykker, og servér med radiser, purløg og tynde strimler laks..

Kartoffelpizza med sprød salat