Forretter

Julebrunch: Frisésalat med pocherede æg og bacon vinaigrette

af Louisa Lorang 11. april 2022
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal
Viiiirkelig en favorit! Det her er så skønt at spise, hvad enten det er som en del af en brunch eller simpel aftensmad. De bløde æg, den salte bacon og den bitre frisé er bare så gode venner.
6 personer

INGREDIENSER

  • 300 g god bacon eller pancetta
  • evt. lidt olivenolie
  • 2 frisésalater
  • 6 æg
  • lidt eddike
  • salt

VINAIGRETTE

  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. grov sennep
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. flydende honning
  • ¾ dl olivenolie
  • salt og peber

1. Sæt en stor gryde vand over til æg.

 

2. Klip eller skær baconen i små stykker. Steg den på en varm pande, evt. med lidt olivenolie.

 

3. Pluk og skyl salaterne. Tør dem grundigt, eller slyng dem i en salatslynge.

 

4. Salt det kogende vand; slå æggene ud i hver sin kop med 1 tsk. eddike i hver. Rør i det kogende vand med en ske, så du skaber en lille ”hvirvelstrøm”. Plump 1-2 æg i ad gangen, og fold hviderne ind over blommen med en ske. Lad dem pochere i 2-3 minutter, og tag dem op med en hulske. Læg dem i en skål med koldt vand eller forsigtigt på et stykke køkkenrulle. Skær kanterne rene, så de ser fine ud. Fortsæt med alle 6 æg.

 

5. Rør imens de 2 slags sennep med honning, eddike, olivenolie, salt og peber.

 

6. Kom bacon i vinaigretten, og anret salaten toppet med æg, masser af vinaigrette og et skud peber. Servér straks.

 

TIP: Er det for uoverskueligt at bruge pocherede æg, er salaten også virkelig god med smilende, kogte æg.

 

Til den fuldendte julebrunch hører også:

Mandarinsjus - Få opskriften her

Snegle med chorizo, spinat og ost - Få opskriften her

Butterdejstærter med gedeost og laks - Få opskriften her

Yoghurt med appelsin, passionsfrugt og chokolademysli - Få opskriften her

Klatkager med kirsebærsyltede skovbær - Få opskriften her