Sådan laver du lækker Jordskokkesuppe
Forretter

Jordskokkesuppe med kammuslinger og friteret æble

af Camilla Zarah Lawes 6. juli 2021
Foto: Columbus Leth
Jordskokkesuppe er den perfekte forret til gæstemiddagen. De friterede æbleskiver giver suppen knas og syrlighed
4 personer

Det skal du bruge

  • 600 g jordskokker
  • 1 bagekartoffel
  • 25 g smør til stegning
  • 2 stilke frisk rosmarin + lidt til pynt
  • 3 dl hvidvin
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2½ dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie

Friteret æble

  • 1 æble
  • 2½ dl fritureolie
  • salt

Grillede kammuslinger

  • 4 store kammuslinger
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • Godt brød

Opskrift - sådan laver du jordskokkesuppe med kammuslinger og friteret æble

 

  1. Jordskokkesuppe: Skræl jordskokker og kartoffel, og skær dem i skiver. Steg dem i smør, til de er klare.
  2. Tilsæt hakket rosmarin og vin, og lad syren fra vinen koge væk. Hæld bouillon ved, og kog i 30 minutter.
  3. Tilsæt fløde, og kog op. Blend jordskokkesuppe. Smag til med salt og peber.
  4. Friteret æble: Skyl æblet. Fjern kernehuset med en udstikker. Skær æblet i helt tynde skiver.
  5. Varm olien op i en gryde, og steg æbleskiverne heri, til de er lysebrune. Afdryp på køkkenrulle. Drys med salt.
  6. Grillede kammuslinger: Pensl kammuslingerne med olie, og steg dem på en (grill)pande i 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
  7. Servering: Anret jordskokkesuppe i skåle, og top med friteret æble og rosmarin. Dryp med olivenolie, og servér med kammuslinger og brød.

 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af jordskokkesuppe, vagtler og små pæretærter. Få opskrifterne til hovedret og dessert her

Hovedret: Vagtler i bacon med bønner og flødegratinerede kartofler – få opskriften her

Dessert: Små pæretærter med karamelsauce og kanelskum – få opskriften her

Andre lækre opskrifter