Forretter

Jomfruelig Vichyssoise

af Julie Hey 10. februar 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du opskriften på en skøn jomfruelig Vichyssoise

DET SKAL DU BRUGE

  • 2-3 porrer
  • 8 kartofler, evt. 2 bagekartofler
  • 1 spsk smør
  • 6-8 dl grøntsagsbouillon
  • ½-1 dl purløg
  • 2-2½ dl piskefløde
  • 8-10 jomfruhummerhaler
  • Salt, peber

Fremgangsmåde til Jomfruelig Vichyssoise Rens porrerne og skær dem i skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.

Kom porrer og kartofler i en gryde med smør og rist et par min., uden at de tager farve. Tilsæt grøntsagsbouillon og lad det koge i 15-20 min.

Blend suppen med purløg og hæld tilbage i gryden. Tilsæt fløde, kog op og smag til med salt og peber.

Sæt suppen på køl til servering. Pil jomfruhummerhalerne og steg dem let i smør i 2 min. på panden.

Servér den kolde suppe med hummerstykker og purløg.

 

Her får du fem lækre opskrifter på retter med nye kartofler

 

God'morgen kartofler

Kartoffelblinis med stenbiderrogn

Jomfruelig Vichyssoise

 

Kartoffel og krebsecocktail