Forretter

Crostini med artiskoktapenade

af Madredaktionen 22. marts 2022
Små lækre hapsere der kun tager 15 minutter at lave.
6 personer

INGREDIENSER

  • 1 flute eller landbrød

ARTISKOKTAPENADE

  • 1 dåse artiskokhjerter i kvarter
  • 100 g frisk babyspinat
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl ricotta
  • 50 g parmesan
  • 1 lille bundt purløg

Opskrift - sådan laver du crostini med artiskoktapenade 

 

1. Artiskoktapenade: Hæld væden fra artiskokhjerterne, og skyl babyspinaten. Riv skallen af citronen fint, og pres saften ud af den. Læg artiskokhjerter, babyspinat, citronskal og -saft, olie, ricotta, parmesan og purløg i en blender eller minihakker, og blend det til en ensartet tapenade.

 

2. Servering: Skær brødet i skiver og derefter i trekanter. Rist brødet i ovnen ved 200°. Smør tapenaden på det nyristede brød.

 

Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas. Herunder finder du de 5 andre opskrifter

Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks – få opskriften her

Små kalveleverpostejer med portvin – få opskriften her

Braiseret julesalat med svesker – få opskriften her

Lammefrikadeller med syltede tyttebær – få opskriften her

Ladyfingers med figner, valnødder og blå ost – få opskriften her

Læs også