

Crostini med artiskoktapenade
INGREDIENSER
- 1 flute eller landbrød
ARTISKOKTAPENADE
- 1 dåse artiskokhjerter i kvarter
- 100 g frisk babyspinat
- skal og saft af ½ usprøjtet citron
- 1 dl olivenolie
- 1 dl ricotta
- 50 g parmesan
- 1 lille bundt purløg
Opskrift - sådan laver du crostini med artiskoktapenade
1. Artiskoktapenade: Hæld væden fra artiskokhjerterne, og skyl babyspinaten. Riv skallen af citronen fint, og pres saften ud af den. Læg artiskokhjerter, babyspinat, citronskal og -saft, olie, ricotta, parmesan og purløg i en blender eller minihakker, og blend det til en ensartet tapenade.
2. Servering: Skær brødet i skiver og derefter i trekanter. Rist brødet i ovnen ved 200°. Smør tapenaden på det nyristede brød.
Opskriften er en af ialt 6 retter til en hyggelig juletapas. Herunder finder du de 5 andre opskrifter
Blinis med rødbedepesto og varmrøget laks – få opskriften her
Små kalveleverpostejer med portvin – få opskriften her
Braiseret julesalat med svesker – få opskriften her
Lammefrikadeller med syltede tyttebær – få opskriften her
Ladyfingers med figner, valnødder og blå ost – få opskriften her