Crostini med artiskoktapenade
Mad

Crostini med artiskoktapenade

22. marts 2022
af Madredaktionen
Små lækre hapsere, der kun tager 15 minutter at lave – perfekte til tapasbordet eller som forret
6 personer

INGREDIENSER

  • 1 flute eller landbrød

ARTISKOKTAPENADE

  • 1 dåse artiskokhjerter i kvarter
  • 100 g frisk babyspinat
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl ricotta
  • 50 g parmesan
  • 1 lille bundt purløg

Crostini med artiskoktapenade

  1. Artiskoktapenade: Hæld væden fra artiskokhjerterne, og skyl babyspinaten. Riv skallen af citronen fint, og pres saften ud af den.
  2. Læg artiskokhjerter, babyspinat, citronskal og -saft, olie, ricotta, parmesan og purløg i en blender eller minihakker, og blend det til en ensartet tapenade.
  3. Servering: Skær brødet i skiver og derefter i trekanter. Rist brødet i ovnen ved 200°. Smør tapenaden på det nyristede brød.

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Artiskoktapenade – perfekt til tapasbordet

Er du træt af altid at servere det samme udvalg, når du stiller en omgang delevenlige retter frem på tapasbordet? I så fald kan du give dig i kast med vores opskrift på artiskoktapenade, der smager fantastisk oven på et stykke knasende, gennemristet brød.

Normalt er friske artiskokker i sæson fra juli til oktober, men opskriften her kan laves året rundt, fordi der anvendes artiskokhjerter på dåse. De kan købes i de fleste supermarkeder, og du har derfor ingen undskyldning for ikke at prøve den lækre tapenade, der både er nøddeagtig, frisk og syrlig i smagen. Velbekomme!

Læs også