Forretter

Ceviche – sydamerikansk sushi

af Timm Vladimir 22. juli 2015
Foto: Columbus Leth
I Sydamerika marinerer de rå fisk i citrussaft og kalder det ceviche. Syren ”koldkoger” nænsomt fiskekødet. Tilsæt selv sambatoner!

Ceviche – sydamerikansk sushi til 4 personer

(som forret eller som del af en større menu)

 

Tid: 20 minutter. Trækketid: 20 minutter. 

 

OBS: Fisk, der serveres i rå form, skal først fryses ved ÷20° i 24 timer eller ved ÷18° i 4 døgn. Alternativt kan du fortælle fiskehandleren, at fisken skal spises rå – så kan han vejlede dig!

 

DET SKAL DU BRUGE

300 g torskefilet, gerne loin, uden ben og skindrester

2 forårsløg

1-2 friske røde chilier

saft af 2-3 limefrugter

1 tsk. salt

1 bundt friske mynteblade

1 bundt friske korianderblade

1-2 spsk. olivenolie

salt og friskkværnet peber

 

TIL SERVERING:

godt brød

 

Opskrift - sådan laver du ceviche – sydamerikansk sushi

 

Skær den rå torsk i små tern på ½-1 cm. Rens og snit forårsløg fint. Rens og hak chilien fint. Rør forårsløg, chili og limesaft sammen med salt, vend det med fisken, og lad det trække på køl i 20 minutter. Hak mynte og koriander fint, og vend det sammen med fisken. Rør lidt olie i, og smag til med salt og peber. Lad cevichen trække et par minutter, og servér med brød til.

 

PRØV OGSÅ: Få 5 skønne opskrifter på hjemmelavet sushi her