Blinis med tre slags rogn og urtecreme
Forretter

Blinis med tre slags rogn og urtecreme

af Claus Christensen 13. juni 2022
Blinis kan udgøre en rigtig lækker forret, men med forskellig topping er det også godt som hovedret

Det skal du bruge til blinis

  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram boghvedemel
  • 4 æg
  • 15 gram gær
  • 1 dl øl
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk olie
  • Salt og sukker

Urtecreme

  • 2½ deciliter creme fraiche 38%
  • Friskklippede krydderurter (fx dild, persille, purløg, kørvel)
  • Dijonsennep og citronsaft efter smag
  • Salt og peber

Topping

  • 200 gram stenbiderrogn
  • 200 gram lakserogn (evt. på glas)
  • 200 gram løjrom (evt. frossen)
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 citroner, skåret i både
  • Krydderurter

Sådan laver du blinis med tre slags rogn

Hjemmlavede blinis:

  1. Æggene deles, og alle ingredienser til blinis, undtagen hviderne, røres grundigt sammen og hviler et par timer.

  2. Lige før bagningen vendes de fire stiftpiskede æggehvider i.

  3. Bages til små pandekager, der holdes lune, men ikke brandvarme.

PRØV OGSÅ: Kartoffel-blinis med laks

Urtecreme og topping:

  1. Mens blinisdejen hviler, renses de tre typer rogn og gemmes i køleskabet.

  2. Nu kan urtecremen røres sammen. Pisk creme fraichen stiv efter først at have smagt den til med de øvrige ingredienser.

  3. Retten portionsanrettes med tre stk. på hver tallerken.

  4. Placér en skefuld rogn på hver blinis - hhv. stenbider, laks og løjrom, og form urtecremen til små æg med to skeer.

  5. Læg tre »urte-æg« på hver tallerken, og pynt med finthakket rødløg, krydderurter og citronbåde.

PRØV OGSÅ: Klassiske blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg