

Blinis med tre slags rogn og urtecreme
Det skal du bruge til blinis
- 125 gram hvedemel
- 125 gram boghvedemel
- 4 æg
- 15 gram gær
- 1 dl øl
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk olie
- Salt og sukker
Urtecreme
- 2½ deciliter creme fraiche 38%
- Friskklippede krydderurter (fx dild, persille, purløg, kørvel)
- Dijonsennep og citronsaft efter smag
- Salt og peber
Topping
- 200 gram stenbiderrogn
- 200 gram lakserogn (evt. på glas)
- 200 gram løjrom (evt. frossen)
- 1 finthakket rødløg
- 2 citroner, skåret i både
- Krydderurter
Sådan laver du blinis med tre slags rogn
Hjemmlavede blinis:
-
Æggene deles, og alle ingredienser til blinis, undtagen hviderne, røres grundigt sammen og hviler et par timer.
-
Lige før bagningen vendes de fire stiftpiskede æggehvider i.
-
Bages til små pandekager, der holdes lune, men ikke brandvarme.
PRØV OGSÅ: Kartoffel-blinis med laks
Urtecreme og topping:
-
Mens blinisdejen hviler, renses de tre typer rogn og gemmes i køleskabet.
-
Nu kan urtecremen røres sammen. Pisk creme fraichen stiv efter først at have smagt den til med de øvrige ingredienser.
-
Retten portionsanrettes med tre stk. på hver tallerken.
-
Placér en skefuld rogn på hver blinis - hhv. stenbider, laks og løjrom, og form urtecremen til små æg med to skeer.
-
Læg tre »urte-æg« på hver tallerken, og pynt med finthakket rødløg, krydderurter og citronbåde.
PRØV OGSÅ: Klassiske blinis med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg