Forretter

Bagte rødbeder med gedeost og hvidvinsdressing

Syren fra hvidvinen giver godt modspil til de sødlige rødbeder og den lidt skarpe gedeost.

Bagte rødbeder med gedeost og hvidvinsdressing til 6 personer

INGREDIENSER
3 rødbeder
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
100 g gedeost i rulle
1 spsk. tørret oregano
 
HVIDVINSDRESSING
4 spsk. hvidvin
1 spsk. grov sennep
8 spsk. olivenolie
 
HONNINGRISTEDE VALNØDDER
50 g valnødder
2 spsk. honning
 
TIL SERVERING
1 bakke feldsalat
 

Opskrift - sådan laver du Bagte rødbeder med gedeost og hvidvinsdressing 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne, og læg dem i en bradepande. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag rødbederne møre i ovnen i 45 minutter. Skær dem i tykke skiver på langs.
 
2. Skær gedeost i skiver, og læg et stykke gedeost på hver rødbedeskive. Læg dem tilbage i bradepanden. Drys med oregano, og dryp med mere olie. Bag dem yderligere 6-7 minutter i ovnen.
 
3. Hvidvinsdressing: Rør hvidvin sammen med sennep. Tilsæt olien, lidt ad gangen, under omrøring.
 
4. Honningristede valnødder: Læg valnødder på en kold pande. Dryp honning udover. Tænd for kogepladen, og steg valnødderne i 6-8 minutter, til de begynder at tage farve og karamellisere. Afkøl på et stykke bagepapir, og hak dem.
 
5. Servering: Skyl feldsalaten, og anret den på 6 tallerkener. Læg de bagte rødbeder med gedeost ovenpå. Dryp med hvidvinsdressing, og drys med valnødder.
 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af bagte rødbeder med gedeost, fyldt kyllingebryst med marsalasauce og chokolademousse med Grand Marnier. Få opskrifterne på hovedret og dessert her

Fyldt kyllingebryst med marsalasauce og linguine med spinat - Få opskriften her

Chokolademousse med Grand Marnier, appelsin og mandelkaramel - Få opskriften her