Bagt torsk på sprød grøntsagsbund
Mad

Bagt torsk på sprød grøntsagsbund

17. februar 2022
af Susanne Palmqvist
Foto: Henrik Freek
Få her opskriften på saftig torsk serveret på sprøde grøntsager, så der stadig er lidt at tygge på.
4 personer

TORSK

  • 1 stykke torskeloin, 400-500 g (tyk filet med skind)
  • ½ spsk. olie
  • salt og friskkværnet peber
  • frisk timian

SPRØDE GRØNTSAGER

  • 3-4 tomater
  • 1 bundt forårsløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1½ spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. vineddike
  • 2 spsk. små kapers
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • evt. balsamico-glace

TILBEHØR

  • flute eller ristet italiensk brød

Bagt torsk på sprød grøntsagsbund

Den her surveræne ret passer perfekt som forret til en gæstemiddag.

Sådan gør du:

  1. Torsken: Skær skindet af fisken, og del stykket i 4 pæne portioner. Læg dem på en plade med bagepapir. Dryp med olie, læg en timiankvist på hver, og krydr med salt og peber. Bag dem i en 225° varm ovn i ca. 8 minutter efter tykkelse.
  2. Sprøde grøntsager: Halvér tomaterne, og skrab kernerne ud. Skær tomaterne i små tern. Rens og snit forårsløg ret fint. Pil og hak hvidløg fint. Steg tomater og hvidløg i olie på en pande i 1-2 minutter.

    Hæld eddike på, og damp den hurtigt ind. Vend forårsløg og kapers i, og sluk for varmen. Smag til med salt og peber.
  3. Anret blandingen på 4 tallerkener, og top med fisk. Drys med hakket persille, og dryp evt. med lidt balsamico-glace. Servér med brød.

TIP: Fisken kan serveres varm, lun eller kold. Torsken kan erstattes med laksefilet.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Derfor skal du spise torsk

Torsk er spækket med næring - fisken er rig på jod og selen, hvilket er med til at styrke vores immunforsvar. Samtidigt har torsken et højt indhold af A, E, D og B12 vitamin.

Du har sikkert hørt om omega-3-fedtsyrer. Torsk, som er i familie med laks, er en af de fisk, der indeholder allermest af det sunde fedt. Så meget faktisk, at fisk på dagsmenuen næsten virker hurtigere end hjertemedicin.

Torsk indeholder få kalorier og er rigt på protein, og den kombination gør torsk alle tiders, hvis man gerne vil holde vægten nede. Læs med her, hvorfor du netop skal spise torsk. Det er nemlig en vidunderlig kilde til sunde fedtsyrer.

Læs også