Forretter

Bagt torsk på grøn bund

Den saftige torsk serveres på sprøde grøntsager, så der stadig er lidt at tygge på.

Bagt torsk på grøn bund til 4 personer

INGREDIENSER

1 stykke torskeloin, 400-500 g (tyk filet med skind)
½ spsk. olie
salt og friskkværnet peber
frisk timian
 

SPRØDE GRØNTSAGER

3-4 tomater
1 bundt forårsløg
1-2 fed hvidløg
1½ spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. vineddike
2 spsk. små kapers
salt og friskkværnet peber
1 stor håndfuld bredbladet persille
evt. balsamico-glace
 

TILBEHØR

flute eller ristet italiensk brød
 

Opskrift - sådan laver du bagt torsk på grøn bund

 
1. Skær skindet af fisken, og del stykket i 4 pæne portioner. Læg dem på en plade med bagepapir. Dryp med olie, læg en timiankvist på hver, og krydr med salt og peber. Bag dem i en 225° varm ovn i ca. 8 minutter efter tykkelse.
 
2. Sprøde grøntsager: Halvér tomaterne, og skrab kernerne ud. Skær tomaterne i små tern. Rens og snit forårsløg ret fint. Pil og hak hvidløg fint. Steg tomater og hvidløg i olie på en pande i 1-2 minutter. Hæld eddike på, og damp den hurtigt ind. Vend forårsløg og kapers i, og sluk for varmen. Smag til med salt og peber. 
 
3. Anret blandingen på 4 tallerkener, og top med fisk. Drys med hakket persille, og dryp evt. med lidt balsamico-glace. Servér med brød.
 

TIP

Fisken kan serveres varm, lun eller kold. Torsken kan erstattes med laksefilet.
 

Opskriften er den del af en komplet herremiddag. Til hovedret og dessert anbefaler vi

Boeuf bourguignon med bagt mos – få opskriften her

Ost og pølse med vaniljebagte blommer – få opskriften her